Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

identitet. Teater GROB tager publikum med opdagelsesrejse. Første destination er 'Hotel Nelson' i Sydafrika.
Foto: Christian Geisnæs

identitet. Teater GROB tager publikum med opdagelsesrejse. Første destination er 'Hotel Nelson' i Sydafrika.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Teaterværk tager med Politiken Plus til Afrika

'DET 6. KONTINENT' udforsker den danske identitet i en globaliseret verden

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maria er en mentalt desorienteret journalist, der lever af at forfatte rejsebeskrivelser til Politiken.

Sammen med den 70-årige sexturist Birgitte, der er gået ind i sit livs efterår, og evolutionsbiologen Frank, der medbringer sin afdøde kone i en urne for at besøge livets vugge og finde kilden til livets oprindelse, er hun og selskabet, der også tæller Sophie og Anders, et ægtepar i midtfyrrerne, hvis ægteskab er i opløsning samt deres 12-årige dreng med frelserkomplekser, rejst til Hotel Nelson, to timers kørsel fra Johannesburg i Sydafrika på en tur arrangeret af Politiken Plus.

LÆS OGSÅ

På hotellet står deres vært Samuel klar til at tage imod.

Sådan lyder oplægget kort fortalt til forestillingen ’Hotel Nelson’, der har premiere i morgen.

Afrika lige så tæt som Jylland

’Hotel Nelson’ er første del i teaterværket ’DET 6. KONTINENT’s række af i alt seks stykker nyskreven samtidsdramatik, der alle sætter sig for at udforske den danske identitet i en tid, hvor et land i Afrika kan være lige så tæt på som en by i Jylland, og hvor friheden til at rejse eller arbejde kloden over synes nærmest uendelig.

’DET 6. KONTINENT’ er udviklet af Teater GROB i samarbejde med Aarhus teater, og ’Hotel Nelson’ er Teater GROB’s største produktion til dato.

LÆS OGSÅ

På rollelisten finder man blandt andre Helle Dolleris, Henrik Prip, Ole Boisen, Kirsten Peuliche og britiske Jotham Annan, der bliver instrueret af Madeleine Røn Juul.

Skuespiller og manuskriptforfatter Thomas Levin, der sammen med Per Scheel-Krüger udgør teatrets kunstneriske ledelse, har forfattet første forestilling i teaterværket, hvis seks forestillinger skal opføres over tre sæsoner og i 2017 kulminerer i en maratonopførelse på Aarhus Teater i forbindelse med, at Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad.

Men før teaterværket når Aarhus, går turen efter opdagelsesrejsen til Sydafrika til en 48-timers polterabend i Polens hovedstad Warszawa i forestillingen ’Warszawa - Girls! Girls! Girls!’.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden