Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tina Benko, tv., i rollen som Cæsars hustru. Gregg Henry, med rødt slips i Trump-længde, spiller rollen som Cæsar i The Public Theaters kontroversielle Shakespeare-opsætning.
Foto: Joan Marcus/AP/AP

Tina Benko, tv., i rollen som Cæsars hustru. Gregg Henry, med rødt slips i Trump-længde, spiller rollen som Cæsar i The Public Theaters kontroversielle Shakespeare-opsætning.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sponsorerne flygter fra teaterstykke, hvor Trump-lignende figur bliver myrdet

I ny, amerikansk fortolkning af Shakespeares 'Julius Cæsar' ligner den myrdede hovedperson den amerikanske præsident. Inklusive blond frisure og en hustru med slavisk accent.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En mand, der  ligner Donald Trump bliver myrdet på scenen hos Public Theater i New York i Shakespeare-stykket 'Julius Cæsar'.

Den myrdede mand med den blonde frisure har en hang til store slips og har desuden en hustru med en slavisk accent.

Denne præcise kombination hos stykkets hovedperson har netop kostet Public Theater to af teatrets hovedsponsorer, Delta Airlines og Bank of America.

Deres reaktion kommer i kølvandet på hård kritik af Shakespeare-opsætningen fra højreorienterede medier som Breitbart og Fox News, for slet ikke at tale om præsident Trumps søn, Donald Trump Jr.

Forsvar for far

»Jeg gad nok vide, hvor stor en del af denne 'kunst' mon er finanseriet af skatteyderne?«, skrev Trump Jr. på Twitter.

Det svar kom ret kort tid efter fra kunststøtteorganisationen The National Endowment of the Arts. Den offentlige støtte var på nul dollar.

Hvor stor støtten fra sponsorerne har været er ikke offentliggjort, men Delta Airlines  har valgt at trække sin støtte til teatret med øjeblikkelig virkning.

Bank of America vælger at droppe sin støtte til den aktuelle produktion, men vælger at opretholde samarbejdet med teatret i øvrigt.

»The Public Theatre har valgt at opsætte 'Julius Cæsar' på en måde, som har haft til hensigt at provokere og støde. Hvis vi havde kendt den intention, havde vi ikke været sponsor på stykket«, sagde banken ifølge en udtalelse, som radiostationen NPR refererer.

Balladen om Shakespeare-stykket går i øjeblikket verden rundt. I The Guardian undrer kritikeren Michael Billington sig over, at Bank of America trækker sig som sponsor, fordi New York-teateret har haft til hensigt at provokere og støde.

»Vi var nogen, som troede, at det var en af teatrets kernefunktioner«.

Forsvar for teatret

Public Theater står da også ved sin opsætning af 'Julius Cæsar'.

»Vi kan se, at vores fortolkning af stykket har fremprovokeret en ophedet diskussion: Publikum, sponsorer og støtter har fremført forskellige synspunkter og meninger. Den type diskussion er præcis målet for vores samfundsengagerede teater. Denne diskurs er basis for et sundt demokrati«.

Teateret understreger, at opsætningen på ingen måde bifalder vold mod nogen som helst, og at både Shakespeares stykke og den aktuelle fortolkning af 'Julius Cæsar' gør præcis det modsatte.

»De, som forsøger at beskytte demokratiet med udemokratiske metoder, kommer til at betale en frygtelig pris, og de ødelægger netop det, de prøver at beskytte«, hedder det i udtalelsen fra teatret.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden