Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Galleri Faurschou fejrer fødselsdag med Andy Warhol

Galleri Faurschou fylder tyve år, og det fejrer galleriejerne Luise og Jens Faurschou med udstillingen Reflections.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pigen var 15, knøsen var 16 og på lommen havde de 17 en halv, fristes man næsten til at sige om starten i 1986, da den unge Jens og den endnu yngre Luise Faurschou slog dørene op til deres nye galleri på St. Strandstræde.

»Vi startede på en flad tyver", fortæller Luise Faurschou, »jeg var tyve, Jens var 25 og ingen af os havde endnu færdiggjort vores uddannelser. Vi havde ingen kontakter, vi kendte ingen og ingen kendte os«.

I 2006 ser billedet anderledes ud. Galleri Faurshou kan fejre sin tyve års fødselsdag som et veletableret navn i kunstverdenen og med en række udstillinger med internationale såvel som nationale stjernekunstnere bag sig.

Robert Rauschenberg, Andy Warhol og Picasso er blandt de kunstnere, galleriet har præsenteret gennem årene, og jubilæumsudstillingen Reflections vil afspejle denne fornemme historik med værker af alle galleriets kunstnere samt flere af dem, der har udstillet der gennem årene.

Vær god ved din kunstner

Der er lige godt et stykke vej fra en flad tyver til stjernestunder med Andy Warhol, men opskriften på succes er ifølge Luise Faurschou slet ikke så kringlet endda.

»Man skal sige til sig selv, at det kan lade sig gøre. At det ikke er umuligt at komme i kontakt med de kunstnere, man synes er de allermest fantastiske. Og så skal man behandle dem godt«.

Ordet spredes, mener Faurschou, når en kunstner har haft en positiv oplevelse med et galleri, og dét er den bedste anbefaling, man overhovedet kan få.

»Vi er meget engagerede og støtter op om vores kunstnere, både økonomisk og praktisk. Vi taler med dem, og får et personligt forhold til dem, og så har de tillid til, at vi kan placere dem i centrale sammenhænge«.

Passionen varer ved

For Luise Faurschou er det forbundet med stor glæde at kunne se tilbage efter tyve år, hvor galleriet fra sin spæde start er vokset til en virksomhed med et etableret navn og en habil økonomisk formåen.

»Det er dejligt at have erfaringen samtidig med, at vi stadig er unge og har energien og passionen til de næste tyve år«".

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden