Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Wonderland-magasinet bliver udvidet med galleriet Wonderland Art Space. Det ligger, hvor Galleri V1 tidligere havde til huse.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hipt kunstmagasin overtager Vesterbro-galleri

Siden 2005 er der udkommet syv numre af kunst- og kulturmagasinet Wonderland. men fra i dag kan kunsten også opleves live på udstillingsstedet Wonderland Art Space.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var, mens de gik på sidste år af deres uddannelse på Grafisk Højskole, at Anne Sophie Hardinger og Simon Nygaard fik ideen til Wonderland.

Året var 2005, og ambitionen at skabe et forum med kunst og kreativitet som omdrejningspunkt, som alle kunne bidrage til, men som samtidig skulle have en redaktionel linje.

Resultatet blev magasinet Wonderland, der siden er udkommet syv gange, uden at et eneste nummer har lignet det foregående.

»Magasinet er som en levende organisme og ændrer sig hele tiden«, forklarer Simon Nygaard, der sammen med Anne Sophie Hardinger får det hele til at løbe rundt ved at udføre kommercielle opgaver ved siden af bladproduktionen.

»Vi er gratis, fordi vi elsker dig!« Wonderland i sig selv genererer nemlig ikke de store indtægter, for magasinet er ganske gratis og har mottoet: ’Vi er ikke gratis, fordi vi er billige, vi er gratis, fordi vi elsker dig!’.

Her har den dynamiske duo præsenteret både nye og ukendte kunstnere, sideløbende med mere etablerede navne, men selv om de stille og roligt har udvidet aktiviteterne, således at der i dag også findes en online-version af Wonderland, var det naturligt også at starte et egentligt udstillingssted.

Mere end et galleri
»Vi vil være synlige og tilgængelige midt i København, for på den måde kan vi blive en mere aktiv aktør på kunstscenen«, siger Anne Sophie Hardinger og understreger, at der er tale om et lidt anderledes udstillingssted, end man er vant til.

Wonderland Art Space, forkortet til WAS, bliver således ikke kun rammen om skiftende udstillinger. Man vil også kunne opleve både digtoplæsninger, bogreceptioner og andre kulturelle begivenheder i de lokaler, der indtil for nylig husede galleriet V1.

Nært forbundne medier
Den daglige drift af WAS overlader Hardinger og Nygaard til Lars Brinkgaard, der tidligere har været med til at drive det alternative udstillingssted AX12, i nært samarbejde med Baki Katsinis og David Milo.

Men selv om Hardinger og Nygaard således har uddelegeret en del af ansvaret, så er udstillingsstedet WAS og magasinet Wonderland nært forbundne. Derfor bliver det også i WAS, at udgivelsen af Wonderlands næste nummer 17. maj skal fejres, samtidig med at der er fernisering på en udstilling, der er kurateret af kunstnergruppen Ingen Frygt.

Og det er så selv samme Ingen Frygt, der vil stå bag magasinets omslag, mens man inde i bladet vil kunne læse en større artikel om kunstnergruppen.

Wonderland advarer

Også åbningsudstillingen ’Best of Wonderland’ har, som overskriften mere end antyder, tætte forbindelser til magasinet, for her præsenteres en lang række kunstnere fra ind- og udland, der har optrådt i Wonderlands spalter. Allerede kl. 16 fredag eftermiddag går det løs med den store åbningsfest, der både byder på live musik, dj’s og små happenings. »Vi har advaret alle i gaden om, at der kommer en masse mennesker«, fortæller Anne Sophie Hardinger, »så vi håber, at de også vil tage mod invitationen og kigge ind og få en øl med os!«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden