Gadegalleri. I juni måned kan man se fotos ned ad Nørrebrogade - helt fra Søerne til Nørrebro Station.
Foto: Per Folkver (Arkiv)

Gadegalleri. I juni måned kan man se fotos ned ad Nørrebrogade - helt fra Søerne til Nørrebro Station.

Kunst

Nørrebrogade bliver forvandlet til et langt fotogalleri

Udstillingen '2200 hverdagsritualer' vises i den lange gades butiksvinduer.

Kunst

Under juni måneds Copehagen Photo Festival vil Nørrebrogade helt fra Søerne til Nørrebro Station blive omdannet til et langt gadegalleri.

Her skal der i butiksruderne udstilles fotografier af bydelen og dens beboere. Udstillingen kurateres af veteranen Jacob Holdt, der om nogen har erfaring i at skildre hverdagsmiljøer med kamera, den prisvindende fotograf Joachim Ladefoged samt gallerist Martin Asbæk.

Og værkerne? Dem skal Nørrebroborgerne skabe selv. Alle i bydelen opfordres nemlig til at gribe et kamera og gå på opdagelse i nærområdet. Alle motiver er velkomne - fra portrætter af mormor og legende børn i baggården til køkulturen i Kvickly.

Skal afkræfte fordomme

Arrangørerne håber, at de indsendte fotos kan bidrage til at skabe en mere diffentieret forståelse af bydelen, som ofte fremstilles rå og voldsom med bandekrig og ballade.

Udstillingen skal være med til af afkræfte de mange fordomme, og derfor er det også planen, at den skal sendes videre til en række danske byer, når udstillingsperioden på Nørrebrogade er omme.

»Hverdagsritualer på Nørrebro er måske meget anderledes end dem i Nørre Snede. Eller også ligner de netop hinanden - måske er indholdet det samme, men indpakningen en anden. Det er det, der bliver sjovt at se«, siger Rasmus Ranum, der er en af initiativtagerne bag udstillingen.

Hvis man vil bidrage, kan man sende sine fotos til 2200@copenhagenphotofestival.com.

Der er deadline 1. maj.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden