Ole Tersløses 3D-computervisualisering af metalfisk med menneskeben Illustration: Ole Terløse Jensen

Ole Tersløses 3D-computervisualisering af metalfisk med menneskeben Illustration: Ole Terløse Jensen

Kunst

Årets mest ventede film har forpremiere i en lade på Lolland

Ved en kunstudstilling på Pederstrup Gods vises også Jussi Adler-Olsen-filmen 'Kvinden i buret'.

Kunst

Meget er forandret – for ikke at sige forvandlet – når danske og internationale kunstnere fra 30. august til 8. september udstiller på Pederstrup Gods i ’Lys over Lolland 2013’ under temaet metamorfose, altså forvandling.

Og Ole Terløse Jensens computervisualisering af metalfisken med menneskeben er bare et af mange værker, der bærer metamorfosen i sig. Godsets ridehal er ombygget i forskellige rum, så nye sammenhænge kommer til syne og giver plads til kunstnere som Peter Nagel, Nina Saunders, Eli Benveniste og Alfio Bonanno.

Avlsladen er tømt for korn og høballer og indrettet som teater og scenerum for koncerter, film, teater og dans.

Der er forpremiere på filmen ’Kvinden i buret’, baseret på Jussi Adler-Olsens bestsellerroman, og på Per Flys film ’Monica Z’ om den svenske sangerinde Monica Zetterlund. Og koncert med Leonard Cohens søn Adam.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce