performance. Den unge britiske kunstner Matthew Stones laver en performance d. 4 sep. på Kunsthal Charlottenborg.

performance. Den unge britiske kunstner Matthew Stones laver en performance d. 4 sep. på Kunsthal Charlottenborg.

Kunst

Her er kunstnerne, du skal tjekke ud på Chart Art Fair

Jesper Elg fra V1 Gallery guider til nogle af kunstnerene på Charlottenborg

Kunst

Et eksperiment - Chris Johanson

»Den amerikanske kunstner Chris Johanson, som er udstillingsaktuel hos Nicolai Wallner, spiller på åbningsdagen med sit band Sun Foot. Hans koncerter har tidligere vist sig som et stort eksperiment, der befinder sig et sted mellem performance og koncert. Den særlige energi, humor og melankoli som kendetegner Johansons malerier og tegninger, er også til stede i liveoplevelsen«.

Sun Foot. CHART opening party. 29. aug. fra kl. 16.

En legende - Elizabeth Peyton

»Det er svært at spå om legender i sin samtid, og Chart har udelukkende fokus på kontemporær kunst. Men Edition Copenhagen har i år lavet en helt ny serie tryk med amerikanske Elizabeth Peyton, som de viser på messen. I sine portrætter beskæftiger hun sig med det, der i hendes optik, er samtidige legender: Kurt Cobain, Julian Casablancas fra The Strokes, David Bowie og andre kunstnere. I den nye serie tryk har hun portrætteret danske Elias Bender Rønnenfelt fra bandet Iceage, som også spiller til åbningsfesten på Chart. Skulle man være nysgerrig efter at se Peytons malerier live, kan de i øjeblikket ses på Gl. Strand på udstillingen ’Paint New York’«.

Et dyrt værk - Tal R

»Galleri Bo Bjerggaard viser et fantastisk nyt københavnermaleri af Tal R, som hedder ’The Pigeon’. Det er i den dyrere ende af skalaen. Hvis man gerne vil have et værk med hjem af Tal R uden at bruge hele pensionsopsparingen, kan man dog købe et virkelig godt tryk af værket ’Girl Smoking’ hos Nils Borch Jensen«.

Et ungt talent - Emil Westman Hertz

»Danske Emil Westman Hertz udstiller hos det unge svenske galleri Annaelle og er samtidig udstillingsaktuel hos Galleri Susanne Ottesen. Det er spændende og mystisk at følge med i Emil Westman Hertz’ personlige antropologi. Hertz’ værker er nysgerrige og skulpturelle. Han bruger et væld af materialer som voks, træ, pap, ler og bronze. Følelsen er en blanding af at gå ind i et forladt etnologisk museum eller støde ind i en eklektisk opfinder. Originalt og fascinerende«.

Et billigt værk - Matthew Stone

»Det koster 100 kroner at komme ind på Chart, og så er den unge, britiske kunstner Matthew Stones performance gratis. I marts blev Stones værker opført i New York, og det var poetisk, mystisk og fysisk. En nærmest rituel oplevelse. Det er det fine og interessante ved mediet: Man skal være der for at opleve det, og så tager man værket med hjem i sin hukommelse«.

Other Worlds.

4. sep. kl. 12.15 og 12.45.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce