Foto: ENGEL JANUS
Kunst

Hornsleths galleri udsat for hærværk forud for Dan Park-udstilling

Ukendte gerningsmænd har knust en rude og kastet med maling, fortæller politiet.

Kunst

Kunstneren Kristian Hornsleths galleri Hornsleth & Friends i Bredgade er i nat blevet udsat for hærværk. Det oplyser Københavns Politi.

»Vi fik en anmeldelse klokken 2 i nat om, at nogen havde knust en rude på galleriet, og der er kastet noget maling. Det kunne meget vel tænkes, at det har noget med Dan Park-udstillingen«, siger Peter Steffensen, den Centrale Efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Hærværket sker en uge før, at galleriet lægger lokaler til kunstneren Dan Parks billeder, som er blevet forbudt i Sverige og har kostet kunstneren en fængselsdom.

Hornsleth er overrasket over angrebet

Galleriets ejer, Kristian Hornsleth, der i øjeblikket er i de Forenede Arabiske Emirater, er chokeret og ærgerlig over angrebet.

»Det er rædselsfuldt, det er kedeligt, og det er trist. Det er mega deprimerende, når folk griber til voldelige metoder. Hvis de bare havde sagt, hvem de var. Det her er uridderligt og en umandig måde at gøre det på, fordi de ikke viser, hvem de er«, siger han.

Hvordan har du det med, at nogen har begået hærværk mod dit galleri?

»Jeg er mest ærgerlig over den rude, de har smadret, for den har været pissedyr, og vi har ingen forsikring. Det er en rundskåret rude og har cirka kostet 40-50.000 kroner - måske mere. Derfor opfordrer jeg alle, der vil støtte den her sag, til at lægge en hundredemand, hvis de kommer forbi«.

LÆS MERE

Kommer angrebet bag på dig?

»Ja, det gør det. Det har jo givetvis noget med Dan Park-udstillingen at gøre, for jeg har ingen andre fjender - ikke på den måde i hvert fald. Men jeg tager det ikke personligt, for jeg lægger bare lokaler til Trykkefrihedsselskabets udstilling«.

»Men jeg vil også lige slå streg under, at ytringsfriheden er ukrænkelig, det er essensen i det her, og derfor bliver vi nødt til at fortsætte. Vi bliver nødt til at holde fast i det her. Det er vigtigt at sige, at jeg gør det her, fordi Dan Park er røget i spjældet på grund af sin kunst«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce