Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Før ulykken. Banksys rotte. Arkivfoto.
Foto: xmacex

Før ulykken. Banksys rotte. Arkivfoto.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rengøringsfolk skrubber kostbar kunst-rotte væk

Banksy-rotte med faldskærm offer for kommunal grundighed i Melbourne.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommunale rengøringsfolk har vasket en værdifuld graffiti af den verdensberømte graffitikunstner Banksy væk i byen Melbourne, skriver The Times.

Graffitien, der er en stencil af en rotte, der lander i en faldskærm, var formentlig hundredtusinder af kroner værd og var den sidste fra Banksys tid i Melbourne i 2003.

Rengøringsfolkene var instrueret i at fjerne alle graffitier og tags, der ikke var lavet på særligt godkendte steder. Og så røg Banksys rotte altså med.

Brødebetynget kommunaldirektør
Kommunaldirektør Kathy Alexander beklager dybt og kalder det »meget uheldigt«.

»Som hovedstad for street art i Australien kender vi Banksys popularitet og har forsøgt at redde hans værker. I bagklogskabens lys burde vi have reageret langt tidligere for at godkende og beskytte alle kendte Banksy-værker«, siger hun.

Kathy Alexander siger dog samtidig, at man ikke kan bebrejde rengøringsfolkene noget. De var instrueret i at rense al ikke-godkendt graffiti væk og var ikke gjort opmærksom på Bankys rotte.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden