Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars von Trier udfordrer igen danskerne med nazi-referencer

Filminstruktøren har udvalget seks værker til en udstilling. Et er af Hitlers hofarkitekt, Albert Speer.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den næste måned kan alle, uanset om de er kunstnere, har kreative erfaringer eller blot lyst til at skabe et fotografi, en lille film eller noget lyd, deltage i det stort anlagte, folkelige kunstværk ’Gesamt’, som vises under Copenhagen Art Festival.

Arkitekten bag ’folkets værk’ er filminstruktør Lars von Trier. Han har udvalgt seks værker, som alle bidrag skal fortolke eller lade sig inspirere af. Og han har bestemt, at værket skal vises på fire skærme i hver sit verdenshjørne i et mørkt rum. Han har tillige udpeget filminstruktør Jenle Hallund til at udvælge blandt det indsendte materiale og skabe det endelige værk.

Lars von Trier vakte verden over stor forargelse, da han på et pressemøde på filmfestivalen i Cannes i 2011 kom til at rode sig ud i noget, der lignede et forsvar for Hitler. Siden har han pålagt sig selv tavshed i det offentlige rum.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden