Foto: The Drawing Center

Foto: The Drawing Center

Kunst

Sådan ser tegningen af musik, reklamer, nyheder, støj og stilhed ud

Aftegninger af højttalersilhouetter udstilles i New York.

Kunst

I konventionel forstand kan man hverken kalde det her for en tegning eller for lydkunst. Men på sin helt egen måde er det faktisk begge dele.

Afbildet ovenfor er nemlig to stykker stof, der har været placeret foran højttalere – du ved, de der rammeudspændte klæder, som man bruger til at dække bas og diskant af på sine højttalere nede fra Hi-Fi Klubben.

Når musikken så spiller, blæser højttalerne rytmisk gennem stoffet – lyden passerer uhindret, men støv og snavs stoppes tilfældigvis af klædet. Det synes kunstneren Gabriel de Mora åbenbart er ret fedt, for han har indsamlet 110 stykker højttalerstof, indrammet det og udstiller det nu på Drawing Center i New York.

Klæderne stammer fra gamle radioer og højttalere, som kunstneren har samlet op i sin hjemby, Mexico City, de seneste 3 år, skriver hyperallergic.com.

»Som tiden går – 10, 20, 30, 40 eller 50 år – efterlader musikken, reklamerne, nyhederne, støjen og stilheden et mærke«, siger kunstneren til hyperallergic.com.

»En lillebitte smule ad gangen aftegner højttalerens silhouet sig på stoffet«.

I udstillingsstedets katalog kalder de det for readymade tegninger. Udstillingen løber indtil på fredag, så er man i New York, er det inden for rækkevidde. Ellers kan du kigge på dine egne gulvhøjttalere, når du lige er i det humør.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce