Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Udstillingen ’The Encounter: Drawings from Leonardo to Rembrandt’ handler ikke mindst om forholdet mellem kunstner og model.
Foto: National Portrait Gallery

Udstillingen ’The Encounter: Drawings from Leonardo to Rembrandt’ handler ikke mindst om forholdet mellem kunstner og model.

Kunst

Museum viser yderst sjældne skitser fra Rembrandt og andre gamle mestre

Snart kan man i London se, hvor fremragende Holbein, Rubens, Rembrandt og Leonardo da Vinci var til at tegne efter model.

Kunst

Det er ikke hver dag, man får chancen til at kigge nogle af renæssancens og barokkens største mestre over skuldrene, men på en måde er det lige præcis det, man snart kan på National Portrait Gallery i London.

Museet vil hen over sensommeren vise godt og vel 50 skitser og tegninger af kunstnere som Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer, Hans Holbein, Peter Paul Rubens og – som man kan se ovenfor – Rembrandt van Rijn.

Flere af tegningerne har kun sjældent været udstillet, fordi de er yderst lysfølsomme, oplyser The Guardian.

»For nogle af værkernes vedkommende har det måske aldrig været meningen, at de skulle forlade atelieret, men man kan godt argumentere for, at de hører til blandt de mest indlevede og kraftfulde skildringer af mennesker i kunstens historie«, siger portrætmuseets chef, Nicholas Cullinan til avisen.

Kunstner og model

Blandt sjældenhederne er 15 tegninger fra the Royal Collection, herunder en bemærkelsesværdig skitse af en nøgen mand, som Leonardo da Vinci tegnede omkring 1505.

Og ikke mindst Rembrandts hastigt nedkradsede, men ufatteligt præcise udkast til portrætter er eksempler på det kriterium, museumsfolkene har udvalgt værkerne efter.

»Nogle af tegningerne er udført hastigt og fastholder et flygtigt øjeblik, mens andre er mere gennemarbejdede og kontrollerede, men fælles for dem er, at de rummer en ærlighed og integritet og fremviser en dynamisk forbindelse mellem kunstner og model«, siger medkurator Tanya Cooper.

Det er netop dette møde mellem kunstner og model, der har givet udstillingen sit navn, ’The Encounter: Drawings from Leonardo to Rembrandt’. Den kan ses på National Portrait Gallery fra 13. juli til 22. oktober.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce