Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Se guldfisken i aktion her. Kilde: Neil Mendoza

Kunst

Kunst: Guldfisk hævner sig på menneskene ved at smadre møbler med en hammer

Normalt er det os mennesker, der mishandler havene og alt, hvad der findes i dem. I nyt kunstværk tager havet til genmæle.

Kunst

Kunstneren Neil Mendoza har flere uddannelser bag sig. For eksempler har han studeret matematik og datalogi på Oxford University, hvilket kom ham til gode, da han skulle udtænke dette værk, som han kalder ’Fish Hammer’. Det er et værk, der vender verdensordenen på hovedet.

Normalt er det os mennesker, der mishandler havene og alt, hvad der findes i dem. Vi fylder oceanerne med uforgængeligt plastik og alt muligt andet lort, mens vi fanger og fortærer alle de levende væsener, der svømmer rundt i dem.

Nu slår væsenerne tilbage!

»Folk elsker at ødelægge havting«, udtaler Neil Mendoza til netmediet Hyperallergic. »’Fish Hammer’ giver fisk magten til at ødelægge mennesketing«.

Der er i første omgang tale om én fisk. Guldfisken Smashie. En vred guldfisk, som inde fra sit lille cylinderformede akvarium ved hjælp af avanceret robotteknologi betjener en hammer, som smadrer et udvalg af dukkemøbler. Først en rød spisebordsstol. Så en stribet lænestol. Derefter et køkkenbord. Hele sofaarrangementet!

Det er den hærgede, nedslidte, ydmygede natur, der slår tilbage. Og det lige midt i dagligstuen!

Neil Mendoza er brite, men bor i Californien. På sin hjemmeside tilbyder han opskriften på, hvordan man bygger sin egen ’Fish Hammer’. Hvis tilstrækkelig mange følger opfordringen, vil man virkelig kunne få smadret nogle mennesketing.

Men man skal huske på, at en fisk er skabt til at leve et frit liv i vandet. En fisk er ikke skabt til at være et kunstobjekt. Derfor skal man ikke, påpeger Neil Mendoza, bygge en fiskehammer, medmindre man har tid til at tage sig ordentligt af fisken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce