Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
The Estate of Ferlov Mancoba/ Anders Sune Berg/SMK
Foto: The Estate of Ferlov Mancoba/ Anders Sune Berg/SMK

Statens Museum for Kunst modtog i 2017 flere flyttekasser med Ferlov Mancobas papirer. I blandt var brevvekslingen mellem kunstneren og hendes veninde Clarisse Penso.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I en kælder fandt Hanne Vibeke Holst kunstner Sonja Ferlov Mancobas breve til sin veninde: »Du har hjulpet mig med at komme ud af dette endeløse helvede«

Da forfatter Hanne-Vibeke Holst gennemgik den danske billedhugger Sonja Ferlov Mancobas efterladte papirer, fandt hun breve fra 1950’erne, som Ferlov Mancoba skrev til en veninde i Paris. De giver et enestående indblik i livet som ludfattig husmor og kompromisløs kunstner. Næste weekend åbner en stor udstilling på Statens Museum for Kunst.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I efterårsdag 1952 forlod Sonja Ferlov Mancoba endegyldigt Danmark. Den 41-årige kunstner, som var født Jørgensen og opvokset i et velstillet hjem i Charlottenlund nord for København, opgav at få sin familie integreret i Danmark. Hendes mand, kunstneren Ernest Mancoba, var sydafrikaner, han var sort, og familien, der også talte den 6-årige søn, Wonga, rejste tilbage til det noget mere tolerante Frankrig.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden