Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ashraf Shazly/Ritzau Scanpix
Foto: Ashraf Shazly/Ritzau Scanpix

Nyt initiativ skal sætte en stopper for handlen med antikke genstande fra Egypten og Sudan. Her ses sudanesiske udenrigsminister fremvise replikaer af genstande fra Kush-riget, der blev grundlagt 800 år f.Kr.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britisk museum får større millionbeløb til at jagte gravrøvere og tyveknægte

Det engelske museum går i spidsen for nyt initiativ, der skal sætte en stopper for illegal handel med museumsgenstande.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er dårligt nyt til alverdens lyssky personer, der gør sig i ulovlig handel med egyptiske antikviteter.

I hvert fald har British Museum i London netop nedsat et hold eksperter, der skal overvåge den internationale handel med ældgamle genstande fra vor tids Egypten og Sudan. Det skriver Artnet.

Nogle af genstandene er blevet stjålet for nylig og er derfor ikke meldt savnet, mens andre gennem årene er blevet solgt med falske papirer til uvidende samlere og museer.

Indsatsen, der nu skal dæmme op for den illegale handel, sker blandt andet ved hjælp af en ny og mere sofistikeret database over genstande, ligesom det britiske overvågningsteam arbejder tæt sammen med kolleger i Kairo og Khartoum, hovedstæderne i Egypten og Sudan.

Under luppen kommer blandt andet genstande, der er til salg på auktioner, og hvis eksperterne falder over mistænkelige objekter, involveres de relevante myndigheder.

Udbredt praksis

Formålet med Circulating Artefacts, som projektet er døbt, er først og fremmest at sætte en stopper for de illegale aktiviteter, som angiveligt er vidt udbredt i kunstverdenen. Det fortæller idémanden bag til Artnet.

»Desto mere man interesserer sig for det, jo flere tegn på uopmærksomhed, misbrug af positioner og tilsløring bliver man opmærksom på«, siger Marcel Marée, kurator ved British Museums afdeling for egyptiske og sudanske genstande, til Artnet.

Selv om projektet først tager sin officielle begyndelse i februar, når den første udgave af søgedatabasen over genstande er klar, har holdet bag allerede identificeret mere end 500 stjålne genstande, skriver Artnet.

Projektet har foreløbig modtaget 8.500.000 kroner i støtte fra den britiske regering.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden