Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING, arkivfoto
Foto: JENS DRESLING, arkivfoto

Hedegaard. Flemming Rose afviser blankt, at Hedegaard skulle have advaret ham. »Jeg ved ikke, hvad Lars Hedegaard har spist eller drukket, men det er usandt fra ende til anden«, siger han.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Islamkritikere står sammen mod Flemming Rose

Lars Hedegaard advarede Jyllands-Posten om islam-ballade, erindrer debattør.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, får nu støtte til sin kontroversielle påstand om, at Morgenavisen Jyllands-Posten var varskoet om, at karikaturtegningerne af profeten Muhammed ville vække et ramaskrig.

Lars Hedegaard har for nylig hævdet, at han sin tid advarede avisens kulturredaktør, Flemming Rose, at »helvede vil bryde løs«.

Kulturredaktør Flemming Rose afviser, at han overhovedet skulle have talt med den islamkritiske formand for Trykkefrihedsselskabet forud for offentliggørelsen af tegningerne i 2005.

Brix: Rose ringede op
Men Lars Hedegaard får altså nu støtte til sin påstand fra samfundsdebattøren Helle Merete Brix.

INTERVIEW

Støtten kommer ikke fra helt uventet hold. Helle Merete Brix har arbejdet tæt sammen og har været optaget af de samme sager som Lars Hedegaard i årevis.

Og Helle Merete Brix skriver i en artikel i Tidsskriftet Sappho, at Lars Hedegaard allerede for flere år siden - og altså før den seneste strid - fortalte hende om Flemming Roses opringning.

»Når jeg erindrer denne samtale er det, fordi Hedegaard i den fortalte mig, at Rose havde ringet ham op før trykningen af tegningerne og spurgt ham til råds. Hedegaard havde sagt, at der ville blive en helvedes ballade, men at Rose naturligvis skulle trykke dem«, skriver Helle Merete Brix.

FLEMMING ROSE

Fortalte om det i offentligt interview
Ifølge Helle Merete Brix er det samtidig hendes »klare opfattelse«, at Lars Hedegaard ikke var den eneste, Flemming Rose konfererede med før trykningen af de omstridte tegninger.

KLAUS RIFBJERG

Når Lars Hedegaards påstand vækker opsigt, skyldes det, at Flemming Rose i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog, 'Tavshedens tyranni', endnu engang har understreget, at hverken han eller andre på Jyllands-Posten på forhånd kunne forudse konsekvenserne af at trykke tegningerne - eller at de på nogen måde ønskede at provokere.

Lars Hedegaard fortalte første gang offentligt om samtalen med Flemming Rose i et interview med den amerikanske antiislamist Pamela Geller, hvor han fortæller hende om »en hemmelighed, som du muligvis ikke er klar over«.

ANMELDELSE AF ROSES BOG

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden