Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nicolai Lorenzen
Foto: Nicolai Lorenzen

Relevans. Hovedspørgsmålet i sagen er, om klippene fra ældrecenteret havde så stor samfundsmæssig relevans, at det kan retfærdiggøre, at personalet uden deres vidende er blevet filmet med skjult kamera.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skjult kamera-sag skal for Højesteret

Producenterne bag DR-dokumentaren om Fælledgården har fået lov at anke dom.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DR’s brug af skjult kamera på plejehjemmet Fælledgården skal prøves for Højesteret.

LÆS OGSÅ Journalist Marike Jensen og redaktør Miki Mistrati fra det daværende Bastard Film A/S, der havde produceret udsendelsen for DR, har fået lov til at anke deres dom fra Østre Landsret til Højesteret, har procesbevillingsnævnet besluttet.

Betinget fængsel
I første omgang fik de to 20 dages betinget fængsel ved byretten. De blev siden til 10 dagbøder af 500 kroner ved Østre Landsret.Spørgsmålet i sagen er, om det havde så stor samfundsmæssig relevans at vise klippene fra ældrecentret, at det retfærdiggør, at personalet uden deres vidende er blevet filmet med skjult kamera.

Sidste udvej

»Skjult kamera skal altid bruges som en sidste udvej til at få belyst en sag. Men der kan opstå situationer – som i denne sag, hvor det er nødvendigt for at afdække noget, som ellers aldrig ville komme for en dag.

LÆS OGSÅ Og så kan det ikke være rimeligt, at man som medarbejder skal straffes for at udføre sit arbejde«, skriver DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, i en pressemeddelelse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden