Dyresexmodstander? Bubber er i aften aktuel med 'Danmark ifølge Bubber', der fokuserer på sodomi i det danske land.

Dyresexmodstander? Bubber er i aften aktuel med 'Danmark ifølge Bubber', der fokuserer på sodomi i det danske land.

Medier

Bubber: Jeg er ikke fordømmende over for dyresex

Dyresexprogram deler vandene, men Bubber nedtoner kritikken.

Medier

Tv-programmet 'Danmark ifølge Bubber', der i aften handler om dyresex, har allerede fået en del kritik, inden programmet er gået i luften.

Tidligere har Bubber blandt andet sat købesex og porno på dagsordenen samt stået bag andre programmer, der også har ført til klager fra seere, men det er ifølge seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike, bemærkelsesværdigt, »at seerne klager, inden programmet er sendt«.

En del af kritikken er gået på, at TV 2 er sensationslystne, når Bubber med skjult kamera og ukendt identitet forsøger at afsløre forskellige personers sodomi, men Bubber fastslår, at programmet har en vis form for relevans.

LÆS MERE

»Det er en samfundsrelevant problemstilling, der er interessant i et bredere perspektiv. Politikerne har diskuteret det, og eksempelvis har ni ud af ti medlemmer i dyreetisk råd stemt mod et forbud mod dyresex«.

Tabufyldt område
Dit ærinde er at afdække, hvad der får folk til at dyrke dyresex, hvordan lykkedes du med det?

Jeg repræsenterer leverpostejen og den almindelige dansker

»Det lykkedes til dels, men der er simpelthen så mange fordomme og så meget tabu på det her område, og derfor er det rigtigt svært at få folk i tale«, siger Bubber til politiken.dk.

»Selvom vi lovede folk fuld anonymitet, var der ingen, der ville stille op. Men vi har forsøgt at gengive folks holdninger, og det er lykkedes meget godt«.

Afviser seerstorm
Hvorfor er du så fordømmende overfor dyresex?

»Jeg er ikke fordømmende over for dyresex. Det er klart, at jeg har mine holdninger, og dem går jeg ud og efterprøver. Men jeg er ikke fordømmende. Sådan er fremgangsmåden ved undersøgende journalistik, der efterprøver man sine holdninger«.

Hvad siger du til den voldsomme kritik, programmet har fået allerede, inden det er blevet transmitteret?

»Jeg synes ikke, kritikken er voldsom, men det er klart, at folk synes, at det er et voldsomt emne - et emne, der kan vække afsky«.

Jeg er ikke fordømmende overfor dyresex. Det er klart, at jeg har mine holdninger, og dem går jeg ud og efterprøver

Bubber står fast
Har dit syn på dyresex ændret sig ved tilblivelsen af dette program?

»Nej, det har det ikke. Jeg kan godt se, hvor besværligt det er at forbyde dyresex, fordi hvis du forbyder det over en kam, så kriminaliserer du en række folk - eksempelvis landmænd, der inseminerer dyr«, fortæller Bubber.

LÆS MERE

»Men man kan ikke lukke øjnene for det her problem, og det vidner din interesse også om, du ringede jo ikke sidst, da jeg lavede et program om 'cowboys', og så er spørgsmålet, om det er, fordi medierne er sensationslystne, eller fordi det er et interessant emne, der rykker ved noget?«, spørger Bubber retorisk.

Repræsenterer den brede befolkning

Du bruger dine moralske afstandtagen aktivt. Hvorfor er det drivkraften i dine tv-programmer 'Danmark ifølge Bubber'?

»Det siger sig selv. Prøv at se på programtitlen«.

Men hvad bidrager din værtsrolle til? Hvorfor er det vigtigt, hvad du mener?

»Jeg repræsenterer leverpostejen og den almindelige dansker, og det gør, at jeg kan sætte nogle ting på dagsorden. Jeg kan formidle nogle ting, jeg kan komme tættere på, og jeg kan afdække nogle afkroge af samfundet, som er interessante for den brede befolkning«.

Jeg præsenterer en række holdninger for folk, og så må de tage stilling hjemme i stuen

LÆS OGSÅ

Hvad siger du til postulatet om, at du spiller en slags dobbeltrolle, hvor du delvist fordømmer eksempelvis dyresex moralsk, men samtidig aftabuiserer det og legitimerer det ved at sætte det på dagsordenen?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det kan jeg ikke følge«.

Men er du ikke med til at legitimere dyresex?

»Nej, det er jeg ikke. Jeg laver undersøgende journalistik, og så skal jeg præsentere de synspunkter, der er. Det er lige meget, om der er to, tre eller otte synspunkter. Alle har en opfattelse af virkeligheden, og jo flere, man bringer til fadet, jo bedre bliver indslaget. Det er det, der er hele balancen. Jeg præsenterer en række holdninger for folk, og så må de tage stilling hjemme i stuen«.

LÆS ARTIKEL

Er det lykkedes for dig at præsentere synspunkterne?

»100 %«.

Synes du, at den her slags programmer hører hjemme i prime time?

»Jeg laver programmerne. Jeg har intet med placeringen at gøre. Der sidder en hel programredaktion anført af Palle Strøm, der skal tage stilling, hvornår programmet skal placeres. Det har jeg ikke noget at gøre med. Ligesom du ikke kan bestemme, hvor din artikel bliver placeret, og hvornår den kommer på«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce