Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN, arkiv
Foto: JOACHIM ADRIAN, arkiv

Medhold. Højesteret har i dag slået fast, at to journalister fra Ekstra Bladet overtrådte deres tavshedspligt og krænkede beboerne på plejehjemmet Fælledgården.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FOA: Nu er grænsen for skjult kamera trukket

Forbundsformand glæder sig over dommen i Fælledgård-sagen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er nu trukket en grænse for journalisters brug af skjult kamera, efter at Højesteret i dag stadfæstede dommen fra Østre Landsret, der idømte to journalister dagsbøder og erstatningskrav.

Det mener FOA, der er ærgerlige over, at sagen har trukket ud.

»Det er en vigtig dom. I FOA er vi tilfredse med, at der nu endeligt og klart er trukket en grænse for, hvad individet skal finde sig i, når det gælder mediernes brug af skjult kamera«, siger Dennis Kristensen forbundsformand fra FOA.

De to journalister Miki Mistrati og Marike Jensen er dømt for brud på tavshedspligten i Fælledgård-sagen, hvor de i 2005-2006 forsøgte at afsløre omsorgssvigt på plejehjemmet Fælledgården i København ved brug af skjult kamera.

LÆS ARTIKEL

Optagelserne viste beboere, som sad på toilettet og lå nøgne i sengen. Desuden blev detaljer om deres helbred omtalt. En ung spastiker blev uden at vide det filmet og udstillet sin bare numse i den bedste sendetid på DR i Magasinet Søndag.

FOA: Pressen skal holde øje

»Men der skal også være nogle grundlæggende spilleregler, så man ikke får sine mest intime legemsdele fremstillet på landsdækkende TV, blot fordi en sensationsjournalist mener, at lige nøjagtig det må være interessant«, siger Dennis Kristensen.

FOA fastslår samtidig nødvendigheden af, at pressen holder øje med offentlige myndigheder. Der skal være 'åbenhed og fuld offentlighed'.

Østre Landsret dømte i 2010 journalisterne til at betale 10 dagbøder på 500 kroner og 50.000 kroner i erstatning til én af beboerne. De indvilligede i at betale beløbet til beboeren, men valgte at køre sagen videre til højeste retsinstans i Danmark.

LÆS OGSÅ

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden