Medier. Peter Linck startede Euroman i 1992 sammen med sin bror. Siden var han bl.a. manden bag den hedengangne avis, Dagen.
Foto: JAN GRARUP

Medier. Peter Linck startede Euroman i 1992 sammen med sin bror. Siden var han bl.a. manden bag den hedengangne avis, Dagen.

Medier

Manden bag Dagen går konkurs med trecifret milliongæld

Peter Linck erklæret personligt konkurs med en gæld på over 200 mio. kr.

Medier

Han er kendt som en mand med store armbevægelser, Peter Linck.

Men nu er finansmanden, der oprindelig stod bag magasinerne Euroman og Eurowoman, samt avisen Dagen, blevet erklæret personligt konkurs. Det skriver Børsen.

Det er Finansiel Stabilitet, som sammen med Skat og it-manden Erik Damgaards tidligere bank, Canto Bank, har fået erklæret Peter LInck personligt konkurs i retten.

Peter Linck selv mener, at der tale om et hævntogt fra Finansiel Stabilitets side.

Oprydningsselskabet har angiveligt været efter ham siden islandske Eik Bank krakkede, og Lincks afdragsordninger blev flyttet over i Finansiel Stabilitet, der ændrede ordningerne.

»Jeg har en bitter smag i munden om, at det her handler lidt om hævn. Men jeg piver ikke over det, for sådan er business«, siger Peter Linck til Børsen.

Dagen udkom i 41 dage
Peter Linck startede Euroman i 1992 sammen med sin bror Morten. To år senere fulgte Eurowoman. De to magasiner blev solgt til Egmont i 2000.

Da Dagen i 2002 lukkede med et millionunderskud - efter at have været udkommet i blot 41 dage - fik Linck seks månedes betinget fængsel for at have udstedt delvist fiktive fakturaer for annoncering i avisen.

Siden har Peter Linck kastet sig over ejendomsspekulation. I 2008 gik flere af hans ejendomsselskaber konkurs, da finanskrisen gjorde sit indtog, og boligmarkedet i Danmark krakkede. I 2010 var Peter LInck gennem endnu en konkurs med selskabet Julius Ink ApS.

Finansiel Stabilitet mener, at der er mistænkelige forhold i Lincks økonomi, der kun kan undersøges, hvis Linck, som det nu er sket, bliver erklæret konkurs.

»En konkursbehandling kan hjælpe til at skaffe en afklaring af en række forhold. Blandt andet kom der på et tidspunkt nogle penge fra en tredjemand, som vi ikke vidste, hvem var«, siger Jørgen Kjældgaard, Finansiel Stabilitets advokat i sagen, til Børsen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce