Journalisten Lars Fogt stopper på BT.
Foto: MIRIAM DALSGAARD (Arkiv)

Journalisten Lars Fogt stopper på BT.

Medier

Udskældt journalist stopper på BT

Lars Fogt har fået en frivillig fratrædelse på BT, bekræfter avisens chefredaktør.

Medier

BT-journalisten Lars Fogt har sidste arbejdsdag på avisen i dag. Fogt har fået en frivillig fratrædelse, bekræfter BT's chefredaktør Olav Skaaning Andersen.

Lars Fogt har gennem de seneste år været udsat for massiv kritik fra flere politikere, oven på journalistens artikler i formiddagsavisen.

Bl.a. har Ellen Trane Nørby, Søren Pind og Zenia Stampe været efter journalisten, der også kom i uføre, da han i BT skrev en historie om »lort i fløden« hos mejeriet Øllingegaard, som i 2011 endte med, at mejeriet truede avisen med et skyhøjt erstatningskrav.

Lars Fogt har desuden to gange på et år fået kritik af Pressenævnet for artikler, han har skrevet. Til sammenligning modtog hele Ekstra Bladets redaktion i 2010 kritik tre gange. Det skal dog til her pointeres, at Ekstra Bladet i 2012 fik kritik af Pressenævnet 11 gange, DR 8 gange og Politiken 3 gange, mens Lars Fogt det år ikke fik kriitk af Pressenævnet.

LÆS OGSÅ

Tabte sag i Pressenævnet

Lars Fogt, der tidligere har været journalist på Nyhedsavisen, meddelte sit stop på BT på sin private profil på Facebook.

Nyhedsjournalisten på BT var forrige år så utilfreds med en artikel i Politiken, som han og BT var nævnt i, at han valgte at klage til Pressenævnet over artiklen.

I forbindelse med artiklen i Politiken forsøgte daværende medieredaktør Jakob Elkjær på flere måder at indhente kommentarer fra Fogt, men han fik ikke svar. Lars Fogt tabte dog klagesagen, da Pressenævnet vurderede, at Politiken ikke havde tilsidesat god presseskik i artiklen.

Siden har journalisten som nævnt været ude i en heftig debat med flere danske politikere. Lars Fogt har senest i et indlæg i Politiken skudt tilbage mod de politikere, der har kritiseret ham. I indlægget fremfører han bl.a., at journalisters fremmeste opgave er at være kritiske over for magthavere, og at han mener, at godbidskulturen på Christiansborg er sat i system.

LÆS OGSÅ

Nu stopper Lars Fogt så på BT, skriver han på Facebook.

Politiken.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lars Fogt. Men denne har ikke ønsket at udtale sig. Lars Fogt har dog i en mail til politiken.dk skrevet følgende: »jeg har jo skrevet det, jeg har skrevet på Facebook, og det kan alle jo læse«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden