Forståelse. Hjemmesiden nordeniskolen.org leverer undervisningsmateriale i de nordiske sprog.
Foto: LARS KRABBE

Forståelse. Hjemmesiden nordeniskolen.org leverer undervisningsmateriale i de nordiske sprog.

Medier

Portal gør op med den vigende fællesnordiske sprogforståelse

Undervisningsportal skal hjælpe skandinaviske elever med at lære Nordens sprog.

Medier

Naturligvis skal der en vis overvindelse til at acceptere, at pølse hedder korv på svensk, men det skulle altså være til at lære.

Nu bliver der gjort en ekstra indsats for de nordiske sprog med en ny undervisningsportal, som bliver officielt indviet i dag. Den skal gøre nordiske skoleelever i stand til at forstå hinanden i en tid, hvor sprogforståelsen mellem de nordiske lande falder, og flere oplever det som svært at forstå hinanden.

LÆS OGSÅ

Med hjemmesiden nordeniskolen.org kan skolelærere nu finde relevant materiale til deres undervisning i de andre nordiske sprog – materiale, der gerne skulle gøre det mere spændende at lære dansk, svensk og norsk.

WWWBesøg nordeniskolen.org ( eksternt link)

En gave

»I mange år har man ikke har taget undervisningen i nabosprogforståelse særlig alvorligt. Lærerne har ikke vidst, hvordan de skulle gribe det an. Det kræver meget at finde ordentligt materiale, og det skal Norden i Skolen råde bod på«, siger Sabine Kirchmeier-Andersen, der ud over at være direktør for Dansk Sprognævn også leder Nordisk Sprogkoordination, der har støttet arbejdet med Norden i Skolen.

LÆS OGSÅ

»Det er en gave, at man kan tage til et andet land og gøre sig forståelig, og som studerende, jobsøgende eller erhvervsdrivende har man adgang til meget mere, når man forstår de nordiske sprog – så går man fra 5 mio. mennesker til at række ud til 20 mio.«.

Det er Foreningerne Nordens Forbund, der står bag initiativet, som har været flere år undervejs.

Ifølge Sabine Kirchmeier-Andersen er det ikke kun manglende undervisning, der gør, at flere skandinaver går i sproglig baglås: Vi taler mere utydeligt, engelsk fylder mere, og tv sender færre nordiske programmer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden