Tv-magi. HBO er blandt andet kendt for 'The Sopranos' (billedet), der flere steder er blevet kåret til verdens bedste tv-serie.
Foto: HBO/AP

Tv-magi. HBO er blandt andet kendt for 'The Sopranos' (billedet), der flere steder er blevet kåret til verdens bedste tv-serie.

Medier

Amerikansk kabelkanal bag de fede serier flirter med DR

HBO vil lave international tv-serie med danskerne.

Medier

Den amerikanske kabelkanal HBO, der er berømt for tv-serier som ’The Wire’ og ’Six Feet Under’, har kontaktet flere danske produktionsselskaber og bedt dem få ideer til tv-serier, der foregår i Skandinavien og har både amerikanske og skandinaviske medvirkende.

HBO mener nemlig, at deres amerikanske seere nu er klar til at se serier, der ikke udelukkende er engelsksprogede. Og de vil gerne låne af den fortælleform og æstetik, der bliver brugt i serier som eksempelvis ’Forbrydelsen’.

Møder i New York
Både DR Drama og afdelingens tidligere chef Ingolf Gabold, der i dag arbejder for produktionsselskabet Eyeworks, har holdt møder med HBO i New York.

HBO har også kontaktet produktionsselskabet Miso, der producerer tv-serien ’1864’ for DR, med henblik på et muligt samarbejde.

LÆS OGSÅ Planen er at vise tv-serierne på den amerikanske kabelkanal og formentlig siden at bruge dem til at trække kunder ind på streamingtjenesten HBO Nordic, der for nylig kom til Danmark og konkurrerer med tjenester som amerikanske Netflix og YouSees tjeneste YouBio.

På tjenesterne kan man for en månedlig abonnementspris på mellem 79 og 99 kroner se alle de film og tv-serier, man orker.

Interesserede i public service
DR’s dramachef, Piv Bernth, bekræfter, at hun sammen med DR’s kulturdirektør, Morten Hesseldahl, og fiktionschef Nadia Kløvedahl Reich i november var til møde hos HBO i New York.

»De vil gerne etablere et samarbejde om en tv-serie med amerikanere i Skandinavien på drama- og krimisiden, hvor der både medvirker amerikanske og skandinaviske skuespillere«, siger hun og understreger, at det stadig er »på et tidligt stadie«.Men HBO interesserer sig for DR som samarbejdspartner på grund af de ekstra lag, DR’s dramaserier har.

Det er de ekstra public service-lag, de er interesserede i»Hos os er der aldrig bare er en mand, der jagter en morder. Vi fortæller nogle andre historier om danskerne samtidig. Og det er de ekstra public service-lag, de er interesserede i«, siger hun.

Bliver dygtigere og klogere
DR har bedt forfatteren af ’Forbrydelsen’, Søren Sveistrup, om at prøve at få en idé til en sådan serie. Og han går ifølge Piv Bernth og »tygger på det nu«.

Hun vurderer, at et samarbejde med DR kan skaffe HBO Nordic nye kunder i butikken – også selv om DR selv viser serien, før den bliver lagt ud på streamingtjenesten.

»Hvis folk ser noget hos os, der er superfedt, og som vi har lavet sammen med HBO, kan det være en teaser for deres nettjeneste«, siger hun. Og understreger, at der endnu ikke er lavet aftaler om, hvem der viser hvad og hvornår.Piv Bernth synes ikke, der er noget usædvanligt i, at DR samarbejder med en amerikansk tv-kanal, der har en streamingtjeneste, som er tilgængelig i Danmark og dermed også er en konkurrent.

»Hvis vi kan få mere ud af nogle af vores penge ved at koproducere med dem, er det interessant. Også fordi vi bliver dygtigere og klogere af det«, siger hun.

Kan ikke nå højere

DR’s tidligere dramachef Ingolf Gabold blev i november ved et møde med HBO i New York bedt om at få en idé til en skandinavisk krimi med samme mørke udtryk som ’Forbrydelsen’. »Jeg synes nærmest ikke, jeg kan nå højere. HBO er dem, der laver de absolut væsentligste serier i verden. Og det er serier som ’Six Feet Under’ og ’Sopranos’, der har været normgivende for mine idealer i min tid i DR Drama. Mit indtryk er, at HBO vil have en historie med både engelsk og skandinavisk sprog, fordi de har brug for serien både i HBO Nordic-regi og til det amerikanske hjemmemarked«, siger han.

LÆS OGSÅ HBO Nordic ønsker ikke at kommentere planerne på nuværende tidspunkt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce