Kontrovers. DR-vært Adam Holm skrev en religionskritisk Kronik som privatperson i Politiken i maj, som han efterfølgende fik påtale for.
Foto: Jacob Ehrbahn

Kontrovers. DR-vært Adam Holm skrev en religionskritisk Kronik som privatperson i Politiken i maj, som han efterfølgende fik påtale for.

Medier

Ombudsmanden går ind i sag om påtale til Deadline-vært

Jørgen Steen Sørensen har taget sagen op om DR's mundtlige påtale til Adam Holm.

Medier

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, har af egen drift besluttet at gå ind i sagen om DR-vært Adam Holm, der har fået en mundtlig påtale af DR for en religionskritisk Kronik, han skrev som privatperson i Politiken i maj i år.

LÆS KRONIK

Ombudsmanden har ifølge fagbladet Journalisten bedt DR sende ham alle interne notater i sagen.

Adam Holm fra Deadline fik påtalen, efter at han i Kroniken i Politiken kaldte religion for »en narresut«.

LÆS DEBAT

Chef for nyhedsproduktionen i DR Jacob Kwon sagde i den forbindelse til Journalisten, at der er grænser for, hvilke holdninger DR-medarbejdere kan lufte i det offentlige rum. Og at man inden for eksempelvis politik og religion må formode, at DR’s medarbejdere er upartiske, og at det ikke er nok at underskrive sig som privatperson.

I et brev til DR skriver ombudsmanden ifølge Journalisten, at han har besluttet at tage sagen op og beder om en udtalelse om påtalen til Adam Holm – »særligt i lyset af almindelige principper om offentligt ansattes ytringsfrihed«.

LÆS DEBAT

Adam Holm erkendte tidligere i denne måned over for Journalisten, at han havde overtrådt DR’s etiske retningslinjer, men efterlyste også mere klare linjer for, hvornår man som DR-ansat må ytre sig som privatperson.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden