Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Leon Muller
Foto: Leon Muller

Medier. Nelson Mandela gik bort torsdag.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske tv-stationer hylder Mandela med mindeudsendelser

Både DR, TV 2 og Discovery Channel mindes den afdødede, sydafrikanske statsmand.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det meste af sendefladen på de to største tv-stationer herhjemme bliver i dag og i resten af weekenden fyldt op med hyldest til Sydafrikas tidligere præsident, Nelson Mandela, der døde i går.

På DR 2 kan man dagen igennem, fredag, følge med live frem til klokken 18. Kanalen sender bl.a. dokumentaren 'Long Walk of Nelson Mandela'.

På DR1 rydder man klokken 18 fladen for en mindeudsendelse med Tine Gøtzsche som vært, og klokken 21 udvider DR TV Avisen med 10 minutter.

LÆS OGSÅ

Politikens internationale redaktør mindes den tidligere sydafrikanske præsident Nelson Mandela og hans betydning for verden. Kilde: Politiken.tv

Ekstra nyheder
Også TV 2 sætter det helt store apparat i gang for at dække, at frihedskæmperen fra Sydafrika er gået bort.

»Nyheden om, at Mandela er død, går naturligvis ikke ubemærket hen på TV 2«, som kanalen selv skriver det i en pressemeddelelse.

»Sydafrika er i dyb sorg, og hele verden begræder tabet af Nelson Mandela, der var med til at ændre historiens gang. En mand, som kæmpede med store personlige omkostninger til følge og gav sit liv til tanken om, at alle mennesker er født lige - uanset farven på deres hud«, skriver TV 2 videre.

Både TV 2 og TV 2 News sender ekstra nyheder i dag, fredag, og hen over weekenden. Udvidede nyhedsudsendelser på hvoedkanalen klokken 14, 16, 17 og 18, samt en ekstra nyhedsudsendelse klokken 17.25.

Tv-premiere
TV 2 sender i aften klokken 23 også 'Dags Dato: Fangen, der blev præsident', et program som beskriver Nelson Mandelas liv helt tilbage fra barndommen og opvæksten under apartheidstyrets hårdhændede raceadskillelsespolitik.

Udsendelsen byder videre på enestående arkivmateriale - bl.a. Mandelas første interview, der er optaget i 1960, da han for alvor kastede sig ind i den væbnede kamp mod styret efter massakren ved Sharpeville 21. marts 1960, hvor politiet skød mod en demonstration og dræbte 69 mennesker.

Lørdag aften har man desuden dansk tv-premiere på dramaet 'Invictus', hvor Morgan Freeman har hovedrollen som Sydafrikas første sorte præsident.

Begivenhederne i 'Invictus' finder sted i 1994. Efter årtier med apartheid står Nelson Mandela over for den vanskelige opgave at samle nationen. Men da Sydafrika året efter skal være vært for VM i rugby, øjner Mandela muligheden for at samle nationen omkring landets rugbyhold.

Ny dokumentar

Discovery Channel mindes også Nelson Mandelas død.

Søndag klokken 22 viser kanalen den helt nye dokumentar 'The Making of Mandela ', der »tager seerne med på en både personlig og barsk rejse, der fortæller historien om en af vor tids største politikere og menneskerettighedsforkæmpere«.

Ligeledes går 'The Making of Mandela' ifølge Discovery Channel i detaljer med, hvordan Mandela bekæmpede og væltede regimet i Sydafrika og forenede et land med adskillige ar på sjælen.

»Mandela gik fra at være en lidenskabelig frihedskæmper, der overvandt intens forfølgelse og fængselsstraf, til at blive leder af sit eget folk for siden hen at blive en global inspiration for hele verden«, skriver kanalen.

LÆS OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden