Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Bjarne Bergius Hermansen
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Vinder. Emil Nørlund blev overrasket på direkte radio med en pris fra Børns Vilkår.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tine Brylds arvtager modtog pris på direkte radio

’Tværs’-værten Emil Nørlund blev overrasket med pris fra Børns Vilkår.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Tine Bryld døde tilbage i 2011 troede mange, at det også ville komme til at betyde, at radioprogrammet 'Tværs på P3' blev lagt i graven.

Sådan gik det heldigvis ikke.

Og da radioværten Emil Nørlund søndag aften skulle til at runde ’Tværs på P3’ af, ventede der Nørlund en overraskelse - for åben mikrofon.

LÆS ARTIKEL

Ind i studiet kom nemlig – uden at Emil Nørlund vidste det – repræsentanter fra foreningen Børns Vilkår. De kunne fortælle ham, at han bliver årets modtager af Sabroe Prisen på 10.000 kroner.

Genoplivning
Efter Børns Vilkårs mening har Emil Nørlund formået at videreføre radioprogrammet efter den tidligere mangeårige vært og skaber af programmet, Tine Bryld, der selv modtog prisen tilbage i 2007.

»Som ’Tværs på P3’-vært repræsenterer Emil Nørlund værdier, Børns Vilkår gerne vil hylde; nemlig at han giver unge en stemme og løfter den ind i en samfundsmæssig kontekst. Emil formår i samtalerne at skabe et tillidsfuldt rum, hvor den unge kan fortælle sin ofte vanskelige historie på en nænsom og oplysende måde uden at overskride grænser. Det er rådgivning på allerhøjeste niveau«, forklarede formanden for Børns Vilkår, Peter Albæk.

Han tilføjer, at Børns Vilkår fra Børnetelefonen ved, at der blandt børn og unge er en kæmpe efterspørgsel efter professionelle voksne, der lytter og kan inspirere dem til at finde løsninger på nogle tunge problemer.

»Emil Nørlund fortjener prisen for sit store engagement og ekstraordinære indsats, der gør ham til rollemodel for andre voksne i mødet med børn og unge«, siger Peter Albæk.

Score-Emil
Den 32-årige prisvinder har siddet foran mikrofonen på 'Tværs' siden 2011, men hans karriere startede tilbage i 2004, hvor han blev optaget på DRs talenthold. Siden da har man både kunnet høre ham i radioen på blandt andet ’Missionærerne’ på P3 og se ham på tv i rollen som Score-Emil i programmet 'Hjerteflimmer'.

»Emil lægger hver søndag aften et stort engagement i programmet ’Tværs på P3’. Samtidig er det anerkendelse til hele ’Tværs’-redaktionen, der står bag programmet og websitet, og som betyder, at vi får vist de unge, at selvom der er sten på vejen i tilværelsen, er det ikke umuligt at komme hel igennem. Det er modige unge, der hver søndag står frem og fortæller deres historier«, siger Birgit Bergholt, der er redaktør i DR Kultur, som producerer ’Tværs på P3’, til DR.dk.

Birgit Bergholt tilføjer, at hun er stolt over, at DR igennem så mange år har holdt fast i ’Tværs’, der første gang blev sendt i 1972, som et vigtigt tilbud til de unge.

Anden pris

Sabroe Prisen er ikke den første pris, den unge radiovært har modtaget. Sidste år fik han Werther-prisen for programmet ’Anne-Mette ville dø’. Prisen bliver givet til en mediemedarbejder, »som gennem sit virke har belyst selvmordsproblematikken på en etisk og oplysende måde over for offentligheden«.

LÆS OGSÅ

’Tværs’ bliver sendt om søndagen mellem klokken 21.03 og 22.00 på P3.

Sabroe Prisen er opkaldt efter børnerettighedsforkæmperen Peter Sabroe, der levede fra 1867 til 1913, hvor han kom uheldigt af dage ved den alvorlige togulykke ved Bramming.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden