Problemhår. Sanne Søndergaard viser sin røde hårpragt frem på toppen og midten. Det må man ikke for Facebook.
Foto: Rune Pedersen/Copyright: Rune Pedersen

Problemhår. Sanne Søndergaard viser sin røde hårpragt frem på toppen og midten. Det må man ikke for Facebook.

Medier

Politiken får tæv af Facebook for kvindelig intimfrisure

Forrykt, mener chefredaktør. Sådan er det bare, siger Facebook.

Medier

Facebook er ikke meget for nøgenhed.

Er der bare damebryster eller andre » nøgne private områder«, får facebookbrugeren en tur ud i kulden eller får billedet fjernet.

Her i weekenden skete det for Politiken Foto, der har sin egen side på Facebook, hvor avisen deler nyhder fra det fotografiske værksted. Således også lørdag 8. marts, kvindernes internationale kampdag, hvor Politiken Foto delte et billede af den feministiske komiker Sanne Søndergaard, der trækker ned i taljen på sine bukser, så man kan se toppen af hendes røde kønsbehåring.

Foto: Rune Pedersen/Copyright: Rune Pedersen

»Kvinder. Alt inklusive.«, stod der i opslaget med billedet, du kan se her i toppen af artiklen. Linket førte til otte kvindebilleder, som Politikens fotoafdeling har til salg.

Men pludselig forsvandt det fra siden. Facebook sendte en besked med information om, at billedet havde forbrudt sig mod Facebooks etiske retningslinjer, der blandt andet fortæller, at det er i orden at vise mænds brystvorter, men ikke kvinders.

Den fortæller også, at man gerne må vise sår, hvis der ikke er noget, der stikker ud, og at man gerne må vise voldsomme billeder af dyr, hvis det handler om jagt eller ting, der sker i naturen.

Forstår ikke Europa
Efter billedet blev udelukket, skulle alle Politiken Fotos billeder gennemgås, og det skulle klikkes af, at billederne ikke indeholdt seksuelt stødende indhold.

»Facebook forstår ikke europæisk kunstnerisk ytringsfrihed«, siger Politikens digitale chefredaktør, Lars Grarup.

DEBAT

Han mener, at det er vigtigt at holde internetgiganterne i ørerne, så de bliver klar over, at deres amerikanske moralske standarder ikke stemmer overens med et europæisk syn på seksualitet, krop og ytringsfrihed.

»Det eneste vi kan gøre er, at råbe op, hver gang der er de her situationer, så vi gør opmærksom på, at vi mener det er forkert, og at de ikke forstå vores moral og syn på kunstnerisk ytringsfrihed«, siger Lars Grarup.

Foto: RUNE PEDERSEN

Tidligere har også den danske forfatter Peter Øvig Knudsen, filmbladet Ekko og mandebladet Euroman fået på hattepulden af Facebook på grund af billeder, som internetkæmpen fandt anstødeligt.

Men sådan er de faktiske forhold i jernindustrien, siger Frida Löwengren, der er pressetalsperson for Facebook i Skandinavien. Vi har spurgt hende, hvorfor billedet er blevet fjernet, hvad der er galt med det, og hvorfor Facebook ikke accepterer billeder som det af Sanne Søndergaard.

Til det skriver hun i en mail:

»Når folk på Facebook klager over billeder, undersøger facebookholdet dem. I de tilfælde, hvor det viser sig, at billedet forbryder sig mod betingelser for brug, så bliver det fjernet«

Som et kuriøst aber dabei kan det siges, at Politiken Foto siden november 2013 har haft et billede fra 1927 af danserinden Josephine Baker (kun iført bananskørt, halskæde og skeløjne) liggende uden problemer.

Du kan se alle Politikens forbudte damer ved selvsyn, hvis du klikker her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden