Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Vindertype. Søren Pape har taget de hårde metoder i brug, nu hvor valgkampen virkelig strammer til.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Valget på nettet: Søren Pape tager et gidsel, og Yahya Hassen hiver vært i slipset

Det strammer til i valgkampen. Nu er intet kneb længere for nedrigt.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Yahya Hassan har knappet skjorten helt op under hagen.

Han er på besøg hos TV2 Østjylland, hvor den jovialt konverserende studievært på skift op mod valget inviterer de lokale kandidater ind.

Hassan taler om flygtningestrømme og om, at det skal være forbudt for flygtninge at bosætte sig i områder, hvor der i forvejen bor mange indvandrere.

Og så slutter interviewet.

Tror studieværten.

For løsgængerkandidaten til Folketinget titter ind i billedet og taler videre.

Den gråklædte vært holder masken så godt han kan, mens Hassan i omkring et minut fortsætter sin monotone talestrøm for at slutte med at trække værten i slipset.

»Hav en god aften, og slipset symboliserer forresten hundesnor«, slutter Hassan af.

Tidligere i dag læste jeg om Jannie, der er en enlig mor til to, som knokler hver eneste dag i sit job som...

Posted by Søren Pape Poulsen on 9. juni 2015

Meget kan man sige om den storsælgende digter og nu kandidat til Folketinget, men skabe opmærksomhed, det kan han godt finde ud af.

Måske, hvis og i fald Hassan ikke kommer ind, han kan give kurser til nogle af landets andre politikere. Jeg smutter forbi Søren Pape, den konservative formand.

Han står på Facebook og smiler sammen med SOSU-assistenten Jannie, som holder en ordentlig dusk blomster i lyserøde nuancer og smiler lidt betuttet til kameraet.

Jannie er en af Papes helte, skriver han. Hun knokler igennem på arbejdsmarkedet selv om den langfingrede socialistregering så godt som ryster hende for alt, hvad hun tjener. Faktisk kunne hun lige så godt være på kontanthjælp.

Men det har Jannie valgt ikke at være. Derfor er hun blevet taget til gidsel af det skaldede smil fra Bjerringbro.

For valget nærmer sig, meningsmålingerne ikke ser gode ud.

»Er jeg den eneste, der lige kastede lidt op over denne status? Jeg synes faktisk, at det er det ækleste valgflæsk, jeg endnu er budt på. Kan det blive meget lavere?«, lyder en kommentar under Papes opdatering.

206 blå tommelfingre i vejret til det udsagn. Den i forvejen politisk udfordrede Pape får virkelig på munden i kommentartråden, hvor det endda bliver insinueret, at han kun deler blomster ud, fordi der er valgkamp.

Jeg er ved at ende i en mental kiggekø. Det gør ondt at se Pape få tæsk, men af en eller anden årsag vil jeg gerne have mere. Det er uklædeligt for Politiken, Danmarks humanistiske avis!

Jeg sætter mig for at finde et mere sobert hjørne af internettet.

Først kigger jeg hos Pernille Skipper fra Enhedslisten, men hendes aktivitet på de sociale medier går i hovedtræk ud på at skrive godmorgen, hvad hun spiser og tak for nu. Morten Bødskov fra Socialdemokraterne bliver bedre og bedre venner med Venstres chefstrateg Claus Hjort Frederiksen, som han på daglig basis laver fjernsyn med hos MetroXpress.

I dag laver de kaninører over hinandens hoveder.

Zenias Stampes kanter

Jeg kigger hos Zenia Stampe på Twitter.

Det må være det rigtige sted at finde sober debat.

Det første jeg fanger på hendes Twitter-konto er et billede af en smilende Helle Thorning-Schmidt og en meget træt Lars Løkke Rasmussen, der har lagt sit ansigt i en bulldogs folder.

Vi er åbenbart nået så tæt på valget, at selv de pæneste kanter er blevet flosset.

En DF'er, han hedder Jesper Krarup, har siddet og set valgdebat og er kommet op i det røde felt. Det er ikke så meget på grund af det der bliver sagt, det er mere måden. » Hold så kæft Helle«, skriver han og noterer sig, at statsministerens stemme »går i et skingert leje« hver gang hun bryder ind.

Den slags ufinheder flyver der mange af endnu, til trods for, at det er flere dage siden, statsministeren og Lars Løkke Rasmussen var i debat. Især en kommentar om, at der er så meget, Helle Thorning ikke forstår, giver røg i køkkenet hos Danmarks liberale parti, der decideret bliver kritiseret for at være kvindefjendske.

Hmm.

Det harmonerer altså dårligt med sommervejret ude i virkeligheden, at der er så mørkt i sindet i Danmarks digitale forsamlingshus.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Jeg browser lidt videre på udkig efter noget positivt at hænge min hat på.

Morten Messerschmidt, tænker jeg.

Den anakronistiske 34-årige plejer at være lige så oratorisk nystrøget som sine skjorter. På vej ind på det uddøende sociale medie Vine, som Messerschmidt i ny og næ bruger, kommer jeg ved en fejl til at åbne Instagram, billedmediet, som mange bruger på mad, katte og børn.

Her har Ida Auken lagt en kollage op af nogle mænd i orange tøj, der monterer pantholdere på skraldespandene i København. Det gør da i hvert fald ikke nogen fortræd.

Om det decideret kommer til at revolutionere vores demokrati, er måske mere tvivlsomt. Fredsommeligt, det er det i hvert fald.

Morten Messerschmidt har lavet en lille video om, at det hele nok skal blive godt, når Thorning ikke længere er statsminister.

Han ruller helt fantastisk på r'et i ordet recession. Som en sydtysk greve.

DF'ere forstår at underholde. Det viser sig også, da jeg leder efter Jesper Krarups hadetweet på hans egen profil. Han har slettet det (men internettet glemmer aldrig), men længere nede blandt diverse udbrud mod den siddende statsminsiter, ligger der en video, som Krarup har produceret, hvor han argumenterer for sin egen politik.

Og han gør det i sang.

Den er godt nok ikke helt ny, men den fortjener næsten at komme ud i en bredere kreds.

Således i bedre humør, opfyldt af folkesjæl, kigger jeg hos Venstre og Socialdemokraterne.

De skændes om, hvem der har lukket færrest flygtnige ind. Søren Pind, han er ikke bange for at gå til stålet, skriver, at der er kommet otte gange flere somaliere under Thorning (men ikke i forhold til hvad). Musikeren Kristen Leth har været i tegneprogrammet for at vise hvor nedrigt det er overhovedet at debattere emnet.

Kan det passe, at den eneste egentlige opmuntring fra den digitale valgkamp i dag, er en gammel sang fra Jesper Krarup?

Jeg prøver lige Pape en sidste gang. Måske han har fisket en vindersag op af hatten siden den med blomsterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg bilder mig ikke ind, at jeg lever i en eller anden fjern og overromantisk Morten Korch-tid, hvor en hjemmegående husmor med rødternet forklæde står klar med lune teboller og varm kakao til alle små børn, der kommer hjem fra skole, inden de går i gang med at hygge videre med lektierne sammen foran pejsen«, skriver han på Facebook.

Javel, go on. Familierne har mere travlt end nogensinde før, siger han, og derfor skal de have lov til selv at bestemme over deres tid. Pape er imod den obligatoriske lektiecafé i skolerne.

»Derfor skal familierne selvfølgelig også selv bestemme, om deres børn skal i lektiecafé eller ej«, siger han.

En klokkeklar vindersag. Se selv herunder.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden