Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Gregers Nielsen
Foto: Gregers Nielsen

Afvist. Heller ikke Peter Øvig Knudsens 'Hippie' 1 og 2 med æbler for de blottede kønsdele vil Apple sælge. Efter få dage i iBookstore er bøgerne nu fjernet.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amerikanske internetgiganter dikterer dansk moral på nettet

Apple, Amazon og PayPal afgør, hvad der er utilgængeligt af kunst på internettet.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Først afviste Apples e-boghandel, iBookstore, at sælge Peter Øvig Knudsens tobindsværk 'Hippie' 1 og 2, fordi det indeholdt nøgenbilleder fra Thylejren.

LÆS OGSÅ

Så dækkede Peter Øvig Knudsen de blottede kønsdele med æbler, og Apple accepterede dem. Men kun for en kort bemærkning. I weekenden har Apple igen fjernet bøgerne fra iBookstore. Uden nogen form for begrundelse.

Dansk kritik
Det sker, efter at Peter Øvig Knudsen og politikere fra Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti skarpt har kritiseret Apple for at censurere danske bøger i strid med dansk lovgivning og danske normer. Og måske efter at Apple har fundet ud af, at æblerne er en protest mod Apple.

Men spørgsmålet er, om vi, i takt med at digitale kulturprodukter kommer til at fylde mere i vores hverdag, må affinde os med, at det ikke længere er dansk lovgivning og dansk moral, der afgør, hvilke film, billeder, bøger og hvilken musik der er tilgængelig for os.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden