Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Roald Als/Politiken-Tegning
Foto: Tegning: Roald Als/Politiken-Tegning
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det er muslimerne mod danskerne ... Det er potentiel borgerkrig«

Vores børn eller børnebørn kommer til at leve i en islamisk stat, hvis ikke vi lukker grænsen for muslimer, mener historiker og kommentator Mikael Jalving.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er slemt. Men det bliver værre. Meget værre, forudser Mikael Jalving. Det kan nemt ende med, at muslimerne overtager det hele, fordi vi danskere ikke har andet at stå imod med end et »pøle af slaphed«, som den borgerlige historiker og kommentator udtrykker det.

Vi har sat os i et fredsommeligt hjørne af Café Den Blå Hund på Frederiksberg. Freden afløses hurtigt af et angreb mod dem, der ikke har fattet, hvor skæbnesvangert det er med alle de flygtninge, der for tiden passerer hen over den danske grænse.

»Hvordan kan vi som suveræn stat tolerere, at der nu er 12.000 mennesker, som er vandret igennem vores land uden at vise pas. Hvordan kan det være, at vi reelt ingen grænser har? Det er jo den danske stats ophør i en eller anden forstand«, siger Mikael Jalving.

Det er jo den danske stats ophør i en eller anden forstand

Hvad er det, du frygter? Hvad er du bange for?

»Jeg er bange for, at vi får et Danmark og et Vesteuropa præget af endnu flere spændinger. At der bliver en etnisk dansk befolkning, som har en vis kultur, og så er der i stadig større grad en muslimsk kultur, en muslimsk koloni, som lever efter helt andre vaner, sæder, skikke, normer ...«.

Hvad er problemet med de anderledes sæder, skikke og normer?

»De risikerer jo at gøre den historisk tilkæmpede kernekultur til et fremmedelement i sit eget land ...«.

Hvad er det for en kernekultur?

»Det er, at vi taler dansk. Det er lighed mellem kønnene. Det er, at kvinder ikke går tildækkede på gaderne. Det er, at børn deltager i idræt. At der ikke opstår et dem og os i folkeskolerne, som der gør i øjeblikket. Det er, at bandekultur bliver slået tilbage. Det er, at det religiøse ikke skal have særbehandling, ikke skal have forrang, at det religiøse er en privatsag ...«.

Godt med grænser

Indtil videre taler vi trods alt stadig dansk?

»Ja, Ja, hovedsagelig. Men det er den akkumulerede vækst, der bekymrer mig. For hver gang der er en, der får statsborgerskab, så skal man gange med tre eller fire i familiesammenføring over tid ... Det interessante er jo, at folk på din egen avis og Klaus Rifbjerg i sin tid sagde, at indvandringen bare er et krydderi, der spicer det hele op. Det er en god kaffe med kardemommesmag. Det er fest i gaden ...«.

Mikael Jalving taler hurtigt. Hans sætninger forgrener sig i et højt tempo. Det er ikke altid nemt at få et ord indført.

»Nu siger de samme mennesker, at det multikulturelle er en skæbne, det er en bølge, som har forandret Europa, og vi kan lige så godt vænne os til det. Fra at det var et krydderi, så er det blevet til en naturkraft, noget apolitisk, som vi bare skal lære at leve med«.

LÆS OGSÅ:

Kan du give et konkret eksempel på, at samfundet har forandret sig til det værre?

»Puh, sagde du ikke, vi kun havde tre kvarter?«.

Det er ikke alene indvandringen, der har gjort tingene værre, forklarer Mikael Jalving. Det er den ulyksalige kombination af ånden fra 68, velfærdsstat og indvandring, der har fået det hele til at skride. Ikke mindst i folkeskolen.

»Det er blevet umuligt at gennemføre en undervisning, fordi lærerkorpset er rundet af en pædagogisk tradition, hvor det at sætte grænser er gammeldags: Det at skælde ud. Det at finde den skyldige, hvis nogen har lavet ballade, det er omgærdet med så meget tabuisering ...«.

Er muslimske børn mere urolige end danske børn?

»De kommer med en anden kultur, for nu at sige det pænt. Samtidig er den danske kultur undergravet, truet indefra af en opløsningspædagogik, et had til faste former, et had til, at de, der ikke kan sidde stille, de skal uden for døren, at de skyldige skal stilles til ansvar. Vi snakker ikke om at skyde dem ved højlys dag. Vi taler om at vise dem, at der en lærer, som ikke er en ven eller en kammerat, men noget andet ...«.

Ikke fordi de er onde

Hvor ser du ellers tegn på, at det hele er ved at skride?

»Det afspejler sig jo i kriminalstatistikken. Det er afspejlet i forråelsen i det offentlige rum. Danskerne er generelt blevet meget pænere og sødere ved hinanden, men grov vold og voldtægt er i kontinuerlig progression, og det er i høj grad indvandrere, der står for den. Det har vi tal på ...«.

Så du mener, det er et indvandrerproblem?

»Ja, det er genereret af indvandringen, det er forstærket af indvandringen ...«.

Det skyldes ikke dårlig integration?

»Det gør det også. Integrationen er slået fejl i alle vesteuropæiske lande. Måske med undtagelse af Finland. Der er ingen steder, hvor anden og tredje g’erne klarer sig bedre end deres forældre. Der er for mange af dem«.

Har det noget at gøre med, at de er muslimer?

»Det har meget at gøre med, at de muslimer. Der er for mange. Man kan ikke håndtere det. Og da de er for mange, så får de held med at leve i deres diaspora. De får held med at leve i deres gruppe og tvinges så ikke til at blande sig med danskerne, sådan som du og jeg ville gøre, hvis vi flyttede til Australien eller New Zealand eller USA ...«.

De er flygtninge. De er stakler, og det er mennesker, vi skal hjælpe. Altså, den dagsorden er så idiotisk

Er der en særlig ondskab indbygget i islam?

»Nej, det har ikke en skid at gøre med ondskab. Det er hinsides godt og ondt, du må ikke misforstå mig. Det er Kultur med stort K. Problemet med islam er, at det ikke bare er en religion, men at det også er politik, og det er eksistens. Det er et konglomerat af meget stærke elementer i et menneskes liv, det er en gruppefølelse, som både i det religiøse, det eksistentielle og politiske bliver forstærket af faren, af moren, af imamen ...«.

Medier er noget lort

Okay, lad os prøve at gå ind i det der fremtidsscenarie, som du frygter. Hvor ender det henne?

»Jeg frygter et kontinentalt Bosnien, et segregeret og etnisk opdelt Danmark, hvor det i den grad bliver 'dem og os'. Ikke forstået som sådan en teoretisk diskussion, hvor akademikere sidder og slår på hinanden i Deadline. Men et praktiseret ’dem og os’ mellem danskere og muslimer«, siger Mikael Jalving.

Som da en muslimsk dreng i den klasse, hans søn går i, foreslog at »spille muslimerne mod danskerne«.

»Det er jo potentiel borgerkrig«.

Du mener seriøst, at vi risikerer borgerkrig?

»Ja, i sidste ende, lad os sige om 50-60 år. Jeg forestiller mig ikke, som nogen gør, at vi ryger i totterne på hinanden lige nu og her, men den demografiske udvikling er ikke til at tage fejl af ...«.

Vi kan selvfølgelig håbe på, at alle de, der kommer hertil, er dygtige og kreative og intelligente og integrationsegnede syrere og irakere og afghanere, lutter ingeniører og tandlæger, som Mikael Jalving siger.

»Men vi kan ikke nøjes med at håbe. Vi er nødt til at være bekymrede. Det ville være mærkeligt ikke at være bekymret ...«.

Du ved vel lige så lidt, som jeg gør, hvilken baggrund de mennesker har, eller hvad?

»Det er helt rigtigt. Vi er alle sammen lige forvirrede. Og medierne har jo for længst opgivet at finde ud af, hvad det er for nogle. De er bare mennesker. De er flygtninge. De er stakler, og det er mennesker, vi skal hjælpe. Altså, den dagsorden er idiotisk. Og de skulle skamme sig, DR2 og DR1 og TV2, og hvad de hedder alle sammen ...«.

Og Politiken?

»Ja, det er det samme lort det hele!«.

Du er principielt modstander af at hjælpe?

»Nej, jeg er principielt meget for, at vi hjælper, men der hvor hjælpen giver bedst mening, der hvor vi hjælper flest muligt ...«.

Vores universelle naivitet

Tror du grundlæggende, at disse mennesker med en helt anden kultur i bagagen ikke KAN integreres?

»Vi er i en situation, hvor integrationsmotoren allerede er overbelastet ...«.

Kan du ikke svare på det?

Annonce

»De kommer jo ikke til en frisk mark med kontorer, der bugner med tilbud. De kommer til et system, der er brudt sammen. Og de kommer med en hastighed og med en potentiel yderligere acceleration fra alt syd for Torino ...«.

LÆS OGSÅ:

Er der noget kulturelt, religiøst, genetisk i dem, som forhindrer dem i at blive integreret?

»Der er ikke noget genetisk. Men der er en kolossal kulturbarriere«.

Er den barriere uoverstigelig?

»Nej, men den er meget, meget højere end vi har troet i al vores universelle naivitet. Mennesker er ikke bare mennesker. Mennesker har noget med hjemmefra, uanset hvor langt de rejser. Hvis man tillader så mange muslimer at komme til Europa, lader dem vokse op i forstæder, møde et skolesystem, der er ude af stand til at vise fasthed og autoritet og stå for noget, europæisk, fransk, flamsk, tysk, spansk, dansk ... så får man ikke andet end en autonom kultur, der reagerer imod det pøle af slaphed, de møder ...«.

Pøle af slaphed?

»Ja, jeg ser ingen tegn i de snakkende klasser, i de pædagogiske klasser, på universiteterne ... ingen tegn på selvransagelse«.

Muslimerne får magten

Det er, som om du finder glæde ved at se alt ekstremt sort/hvidt?

»Nej, det er sorg, du. Det her det tynger mig jo hver eneste dag. Det får mig til at tænke, om jeg overhovedet har valgt det rigtige erhverv, for kan jeg blive ved med at se flertallet køre mit land i sænk? Skal jeg blive udvandrer. Det har jeg tænkt mange gange, og så går mine tanker i retning af Australien eller Island ...«.

Frygter du, at vi ender som en islamisk stat?

»Ja. Europa bliver uden tvivl mere muslimsk, hvis udviklingen fortsætter som hidtil«, siger Mikael Jalving.

Han tror, at den franske forfatter Michel Houellebecq rammer den rent i sin seneste roman, 'Underkastelse', hvor han lader en muslim blive præsident i Frankrig.

»Dette scenarie er faktisk det mest sandsynlige. Vi taler ikke borgerkrig lige her og nu. Før borgerkrigen kommer noget andet, et interregnum, hvor politiske grupper mere eller mindre opportunt vil se en interesse i at samarbejde med et moderat islamisk parti. Og det er første skridt mod et mere muslimsk Europa«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden