Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Medier

Næsten ingen lyttere stiller ind på Radio24syv

Efter otte måneder på FM-båndet må Radio24syv slås med blot 5.000 lyttere til de fleste programmer.

Medier

Selv receptionisten hos Radio24syv svigter.

Klokken 10 om formiddagen er ellers et af de tidspunkter, hvor Danmarks nye taleradio er allermest populær. Her sniger lyttertallet sig helt op på 10.000. Men receptionisten har stillet ind på Pop FM, der spiller Kim Larsen, mens hun ringer til Radio24syvs direktør og annoncerer Politikens besøg.

Trods masser af medieomtale og pæne lyttertal, da den nye kanal gik i luften i november sidste år, er det siden gået ned ad bakke. Store dele af dagen ligger lyttertallet på under 5.000, viser en opgørelse fra TNS Gallup over de første 25 uger af 2012.

»Det er ikke imponerende«, konstaterer medieforsker og professor ved Københavns Universitet Stig Hjarvard.

»Og der er ikke meget, der tyder på, at det koncept, de anvender, kan udvikle sig til en meget større succes end i dag«.

Kun 5.000 lyttere Morgenfladen svinger mellem 8.000 og 15.000, mens eftermiddagsfladen har omkring 5.000 lyttere, viser opgørelsen. Til sammenligning har P1 konstant mellem 40.000 og 75.000 lyttere til morgenfladen og mellem 30.000 og 60.000 om eftermiddagen. Medieforsker og professor ved Syddansk Universitet Kirsten Drotner er enig i, at lyttertallene er meget dårlige, men hun advarer mod at udbasunere den nye kanal som en lytterfiasko. »Det svarer til allerede efter 1. klasse at afgøre, om en elev kan komme op på det gennemsnit, der sikrer adgang til universitetet. Stationen er nødt til at have noget mere tid, det tager tid at ændre lyttervaner«, siger hun.Radio24syv er sikret en offentlig støtte på 93 millioner kroner om året i otte år, og kanalen er på rette spor, mener direktør Jørgen Ramskov, der dog også erkender, at antallet af lyttere er for lavt. Ligger det på samme lave niveau om et år, er der for alvor grund til bekymring, synes han:

»Vi er blevet meget bedre, og vi skal blive meget bedre«, siger han.

Håber på succes

Men tålmodigheden er lige nu stor, også hos den nuværende regering, der ellers var lodret imod oprettelsen af en offentligt støttet konkurrent til DR. »Den aftale er ikke til at lave om. Så nu håber vi i den grad, at kanalen bliver en succes. Og jeg tror, at den vil få fat i flere lyttere i løbet af noget tid. Både DR 2 og TV 2 News havde det også svært i starten«, siger de radikales medieordfører Zenia Stampe. Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, fortryder heller ikke beslutningen. For det er først og fremmest indholdet, radioen skal vurderes på; »Jeg synes, deres udenrigspolitiske magasin er meget stærkt, det er nogle af debatprogrammerne også. Samtidig er der etableret nye værtsroller, hvor værterne har holdninger. Det er lykkedes at udvikle radiomediet, og Radio24syv har også fået DR til at oppe sig«, siger hun.LÆS OGSÅ Og den helt store jubel møder man hos Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus: »Radio24syv laver fantastik radio. Det er en af mine yndlingsradioer«, erklærer han. Både DF og de radikale er parate til at drøfte, om Radio24syv skal have lov til genudsende flere programmer end de 10 procent, der er tilladt i dag, fordi det vil give mulighed for at bruge flere ressourcer på færre programmer.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce