Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Snydt. »Som chefredaktør er det her den værst tænkelige situation: Jeg er blevet snydt af en medarbejder, men endnu værre: Vi har også snydt læserne«, skriver chefredaktør Poul Madsen på eb.dk om artiklerne af Michael Qureshi. (arkivfoto)

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ekstra Bladet undskylder og trækker fem artikler af sportsjournalist tilbage

Ekstra Bladet har fundet endnu et opdigtet navn, som hidtil ikke har været fremme i medieskandalen om Michael Qureshi.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Først trak BT 22 artikler tilbage, alle skrevet af sportsjournalist Michael Qureshi. Siden har magasinet Goal gjort det samme med to artikler.

Nu undskylder også Ekstra Bladet, som fredag fyrede Michael Qureshi, at man har bragt en række artikler med opdigtede kildenavne. Der er tale om fem artikler, som er skrevet i den tid, hvor sportsjournalisten var ansat på avisen. De trækkes alle tilbage.

LÆS MERE

»Vi har identificeret fem artikler, hvor Qureshi har opdigtet tre forskellige navne. Den ene, ’Miguel Rodriquez’, fandt TV 3, da de søndag afslørede sagen. Den anden er ’Francesco Pierini’, som er et falsk navn, Qureshi har brugt siden 1999 i forskellige medier«, skriver chefredaktør Poul Madsen på avisens hjemmeside:

»Michael Qureshi har over for os forklaret, at der er tale om ’pseudonymer’. Men det er en dårlig undskyldning for en helt uacceptabel arbejdsmetode«, skriver han.

Endnu et falsk kildenavn

Over for sportsmagasinet TV3 Onside erkendte Qureshi i en historie søndag, at han har opdigtet fire til fem navne på udenlandske kilder for at dække over deres identitet uden at forklare det i teksten. Det var et brud på Ekstra Bladets etiske regler, og derfor valgte avisen torsdag i sidste uge at bortvise journalisten.

Mandag lagde BT fem navne på kilder, som Qureshi har opdigtet og anvendt i artikler i sin tid på BT, frem. Men Ekstra Bladet har nu fundet et sjette navn, som de ikke kan verificere identiten på.

»Vores efterforskning afslører desuden endnu en falsk kilde, ’Marcos Barazias’, som Qureshi angiver er fra spanske Faro de Vigo. Men her kender de ham ikke«, skriver Poul Madsen.

Sagen har medført et ramaskrig i den danske journalistbranche. Og kritikken har ikke mindst været rettet mod Ekstra Bladet, som allerede i oktober bragte det, der viste sig at være et falsk interview med fodboldspilleren Gonzalo Higuain, hvor Michael Qureshi var medforfatter til artiklen.

»Dybt skadeligt for sportsjournalistikken«

Formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, har for eksempel været ude efter avisens håndtering af sagen.

»Man kunne måske godt have ønsket, at avisledelsen havde taget ledelsesansvaret lidt mere alvorligt og havde tjekket tingene på forhånd, når de allerede i oktober får at vide, at der er nogle forhold her, som ser mærkelige ud, og de trækker en artikel tilbage, som den pågældende medarbejder har skrevet«, sagde han.

Formanden for de danske sportsjournalister, Andreas Kraul, har også erklæret, at han er dybt rystet over sagen.

»Det her er dybt, dybt skadeligt for sportsjournalistikkens omdømme. Vi har ellers brugt rigtig meget tid og mange kræfter på at vise og forklare udadtil, at vi ikke er anderledes end andre journalister, som forhåbentlig og formentlig arbejder ud fra grundlæggende journalistiske vilkår«, har han tidligere sagt til Politiken.

Ekstra Bladet holder pressemøde kl. 11 og ønsker ikke at kommentere sagen før.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden