Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fascinerende. Braad Thomsens læsning af Karen Blixen, person og litteratur i Den 2Radio bliver aldrig kedelig. Her Karen Blixen i 1959.
Foto: Robert Goldberg/AP

Fascinerende. Braad Thomsens læsning af Karen Blixen, person og litteratur i Den 2Radio bliver aldrig kedelig. Her Karen Blixen i 1959.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 2Radio rummer guld om alt fra Blixen til middelalderborge

Podcast. Den 2Radio er ret old school og uden dikkedarer og man skal være uinteresseret i det meste, hvis man ikke kan finde noget, der fænger.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I jagten på et større udbud af god taleradio har jeg slået mig på alle mulige og umulige podcasts, som kan downloades på mobiltelefonen lige fra podcast-appen.

I den verden kan man søge efter temaer, man aktuelt er optaget af, og lade sig overraske, ofte positivt, over det, man finder.

Tidligere på året opdagede jeg Den 2Radio, en netbaseret radiokanal, grundlagt i 2008 af »primært tidligere ansatte i DR«, som det hedder på hjemmesiden.

Den 2Radio udgiver flere timers podcast om ugen med mange forskellige emner. Akkurat som de gode programmer i Politikens Podcast som f.eks. Bogfolk, Third Ear og Politikens Pop-tillæg gør.

HØR OGSÅ POLITIKENS PODCAST

Jeg ledte en dag efter programmer om kvindelitteratur, og op dukkede hele fem foredrag med litteraturforsker Lise Busk-Jensen om hendes disputats ’Romantikkens forfatterinder’, som hun tidligere har holdt i Kvinfo. Der var ikke andet end Lise Busk-Jensen og hendes manuskript – ret old school og uden dikkedarer: med andre ord ja tak til Den 2Radio.

Her er nogle af de seneste emner, som kanalen har bragt udsendelser om: nordkoreanske tegneserier, middelalderborge, Wagners forhold til kvinder og Norden under den kolde krig. Man skal være uinteresseret i det meste, hvis man ikke kan finde noget, der fænger.

Blixens fascinationskraft

Forleden hørte jeg et program om komponisten Leonard Bernstein og hans forhold til Carl Nielsen.

Og i går, mens jeg sad i bilen, lyttede jeg til en udsendelse, som Den 2Radio lagde op i fredags: et interview med filmmageren Christian Braad Thomsen om hans bog ’Boganis gæstebud’ fra 2010.

SE OGSÅ POLITIKENS PODCASTGUIDE 2016

Braad Thomsen lavede i 2001 filmen ’Storyteller’ om Blixen, hvor han interviewede en række af hendes nære venner. Bogen fra 2010 ser Karen Blixens forfatterskab i et freudiansk perspektiv.

Om sin fascination af Blixen på det personlige plan siger Braad Thomsen bl.a.: »At den kone, der ligner én, der lige er undsluppet fra Auschwitz, alligevel kan fascinere de unge mænd (...) hvordan kunne de synes, at hun var mere interessant end deres unge gravide koner? For det syntes nogle af dem jo vitterligt, at hun var«. Og svarer selv, at denne fascination hænger sammen med forfatterskabet: »For den kraft, hun jo har haft på det personlige plan, den opdager man altså også i hendes forfatterskab, så man ikke kan lægge hende fra sig«.

Braad Thomsens læsning af Karen Blixen skal jeg ikke gøre mig klog på. Men kedeligt er det ikke. Man kommer på de cirka 40 minutter omkring nekrofili, tabet af faderen og nazismen. Og slutter med lidt oplæsning af Blixen selv.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden