Fascinerende. Braad Thomsens læsning af Karen Blixen, person og litteratur i Den 2Radio bliver aldrig kedelig. Her Karen Blixen i 1959.
Foto: Robert Goldberg/AP

Fascinerende. Braad Thomsens læsning af Karen Blixen, person og litteratur i Den 2Radio bliver aldrig kedelig. Her Karen Blixen i 1959.

Medier

Den 2Radio rummer guld om alt fra Blixen til middelalderborge

Podcast. Den 2Radio er ret old school og uden dikkedarer og man skal være uinteresseret i det meste, hvis man ikke kan finde noget, der fænger.

Medier

I jagten på et større udbud af god taleradio har jeg slået mig på alle mulige og umulige podcasts, som kan downloades på mobiltelefonen lige fra podcast-appen.

I den verden kan man søge efter temaer, man aktuelt er optaget af, og lade sig overraske, ofte positivt, over det, man finder.

Tidligere på året opdagede jeg Den 2Radio, en netbaseret radiokanal, grundlagt i 2008 af »primært tidligere ansatte i DR«, som det hedder på hjemmesiden.

Den 2Radio udgiver flere timers podcast om ugen med mange forskellige emner. Akkurat som de gode programmer i Politikens Podcast som f.eks. Bogfolk, Third Ear og Politikens Pop-tillæg gør.

HØR OGSÅ POLITIKENS PODCAST

Jeg ledte en dag efter programmer om kvindelitteratur, og op dukkede hele fem foredrag med litteraturforsker Lise Busk-Jensen om hendes disputats ’Romantikkens forfatterinder’, som hun tidligere har holdt i Kvinfo. Der var ikke andet end Lise Busk-Jensen og hendes manuskript – ret old school og uden dikkedarer: med andre ord ja tak til Den 2Radio.

Her er nogle af de seneste emner, som kanalen har bragt udsendelser om: nordkoreanske tegneserier, middelalderborge, Wagners forhold til kvinder og Norden under den kolde krig. Man skal være uinteresseret i det meste, hvis man ikke kan finde noget, der fænger.

Blixens fascinationskraft

Forleden hørte jeg et program om komponisten Leonard Bernstein og hans forhold til Carl Nielsen.

Og i går, mens jeg sad i bilen, lyttede jeg til en udsendelse, som Den 2Radio lagde op i fredags: et interview med filmmageren Christian Braad Thomsen om hans bog ’Boganis gæstebud’ fra 2010.

SE OGSÅ POLITIKENS PODCASTGUIDE 2016

Braad Thomsen lavede i 2001 filmen ’Storyteller’ om Blixen, hvor han interviewede en række af hendes nære venner. Bogen fra 2010 ser Karen Blixens forfatterskab i et freudiansk perspektiv.

Om sin fascination af Blixen på det personlige plan siger Braad Thomsen bl.a.: »At den kone, der ligner én, der lige er undsluppet fra Auschwitz, alligevel kan fascinere de unge mænd (...) hvordan kunne de synes, at hun var mere interessant end deres unge gravide koner? For det syntes nogle af dem jo vitterligt, at hun var«. Og svarer selv, at denne fascination hænger sammen med forfatterskabet: »For den kraft, hun jo har haft på det personlige plan, den opdager man altså også i hendes forfatterskab, så man ikke kan lægge hende fra sig«.

Braad Thomsens læsning af Karen Blixen skal jeg ikke gøre mig klog på. Men kedeligt er det ikke. Man kommer på de cirka 40 minutter omkring nekrofili, tabet af faderen og nazismen. Og slutter med lidt oplæsning af Blixen selv.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce