Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Charlotte Mandrup underviser erhvervsfolk i mindfulnes og mental robusthed og har stiftet Into My Mind.
Foto: Carsten Andreasen (arkiv)

Charlotte Mandrup underviser erhvervsfolk i mindfulnes og mental robusthed og har stiftet Into My Mind.

Medier

Det kreative medie: Nyt netmagasin kigger ind i sjælen og øger kreativiteten

Into My Mind er stiftet af ledelsesrådgiver Charlotte Mandrup, som selv led under kreativ tørke.

Medier

Into My Mind. Sådan lyder navnet på det nye netmagasin om kreativitet. Som navnet siger, får man her et indblik i, hvordan kreative folk tænker. Magasinet eller bloggen åbnede i sidste måned, og uden at gøre større væsen af sig havde intomymind.org 4.000 besøgende de første par uger.

På netsiden fortæller kreative mennesker, hvordan de skaber deres værker, og ved siden af kan man se eksempler på, hvad de har lavet.

»Mit håb er, at mennesker, som måske tøver eller tvivler på, at de selv er kreative, vil få øje på et opslag og tænke: Ja, nu ved jeg, hvad jeg vil lave«, siger Charlotte Mandrup, stifter af intomymind.org.

Kreativitet kan stimuleres, selv om nogen har nemmere ved det end andre

Det var faktisk sådan, hun selv fik ideen til bloggen om kreativitet.

Det begyndte med tørke. Kreativ tørke. Charlotte Mandrup havde i en årrække været ledelsesrådgiver og desuden skrevet en række ofte meget solgte bøger om mindfulness. Hun forsøgte at udvide sit kreative felt, men det gik trægt.

Hun var færdig med at skrive en roman, der foregik i vikingetiden, men forlagene lod vente på sig. Nogle år tidligere skrev hun en thriller på engelsk og udgav den selv på Amazon. Hun gætter selv på, at færre end 20 i hele verden opdagede bogen. Skulle hun virkelig skrive endnu en bog om enten ledelse eller mindfulness?

Problemet var, at hun hellere ville finde en helt anden form for kreativitet.

»Lav en blog, som Nick Cave tænker og arbejder«, sagde en veninde, som vidste, at Charlotte Mandrup fulgte levende med i sangeren og forfatteren Nick Caves univers på nettet.

»Nogle gange skal der ikke mere end en enkelt sætning til, før det sætter gang i noget nyt. Lige dér fik jeg ideen om, at jeg kunne skabe en blog, hvor kreative mennesker kunne lægge deres arbejde frem og fortælle om deres kreative proces uden at møde sønderlemmende kritik«, fortæller hun.

En af de første bidragyderne blev fotografen og billedkunstneren Balder Olrik, som fortæller om sine mennesketomme fotografier. Blandt de øvrige bidragydere er journalisten og erhvervsmanden Per Mikael Jensen, som fortæller om, hvordan han fra sit udekontor på cafeer overhører historier, han senere lægger på Facebook. Kollagemesteren Lise Rønnebæk beretter om sine billeder og om, hvordan hun forsøger at holde sit kreative overtryk under kontrol. Nye navne er billedkunstneren Peter Ravn, designeren Josephine Bergsøe og forfatter og journalist Olav Hergel. Radiovært Keith Thomas Lohse deler sine meget personlige opdateringer om en rå opvækst, og senest fortæller Morten Sabroe om arbejdet med sin helt nye roman, ’Love Me Do’.

Charlotte Mandrup kan ikke se, hvor projektet ender, men det fortsætter og bliver måske med tiden brugerdrevet.

»Jeg kan mærke, at der er umpff i det«.

Ser du kreativitet som noget, der kan skubbes i gang?

»Ja, vi har det alle i os i modsætning til talent og kunst. Kreativitet kan stimuleres, selv om nogen har nemmere ved det end andre«.

Hun har selv udvalgt alt det, der bliver lagt op, og det er en balancegang mellem det mørke og det lyse.

»Fotografen Tim Walker er essensen af, hvad jeg kan lide. Skønhed og æstetik tillagt et fantasiunivers, og oveni er det så fantastisk håndværk«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce