Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mary Consolata Namagambe førte an i kritikken af P3. Nu får hun en undskyldning.
Foto: Ivan Riordan Boll (arkiv)

Mary Consolata Namagambe førte an i kritikken af P3. Nu får hun en undskyldning.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så er det slut med racistiske vittigheder på P3

De to værter i programmet LOL på P3 lægger sig fladt ned og beklager, at der har været racistiske jokes, som har gjort folk kede af det.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næppe var radioprogrammet 'LOL DK', begyndt klokken fire minutter over ni i morges før radioværterne Christian Bonde og Mikkel Rosendal beklagede at deres program havde gjort nogen kede af det, fordi det var fyldt med især racistiske vittigheder.

»Vi kommer ikke uden om det. Medmindre man har boet under en sten det sidste døgn vil man vide at vores program har været genstand for en omfattende medieopmærksomhed«, indledte de deres program, som indeholder et indslag der hedder frit lejde.

Her har lytterne kunnet ringe ind og komme med alle de vittigheder, som bliver fortalt på arbejdspladsen i en ordentlig brandert eller i omklædningsrummet. De racistiske, de sexistiske, handikapvittighederne. Dem de stærke fortæller om de svage. Meningen var ifølge værterne ikke at nedgøre nogen eller lave et racistisk eller sexistisk program. Men sådan er der mange, der har opfattet det.

Det er en del af DRs etik, at vi ikke må være unødigt krænkende

»Jeg vil gerne sige på vegne af os begge, at vi er kede af, at vi har været med til at gøre en masse mennesker kede af det«, sagde værten Mikkel Rosendal.

DR: Skal ikke være unødigt krænkende

Det samme er deres chefer.

»Det er en del af DRs etik, at vi ikke må være unødigt krænkende, og det var ikke overholdt nok her,« siger konstitueret P3-chef Jan Laursen efter den kraftige kritik af programmet og især de grove vittigheder.

»Tanken var, at ved at skabe et frirum og et rum, der var klart deklareret, så kunne man tale om det. Også de rigtig grove vittigheder. Men vi må nok også bare sande, at også i en sådan sammenhæng kan de krænke, og den sammenhæng, de kom ind i var ikke stærk nok. Nu samler vi op på det her i de kommende dage. Det er ikke et segment, der fortsætter, og i morgen tager vi debatten om hvor grænsen egentlig går ind i selve programmet,« sagde konstitueret P3-chef Jan Laursen i går til Berlingske.

»Kan det virkelig være rigtigt, at jeg betaler licenspenge til at man lovligt kan ringe ind til DR’s live radioprogram og sige disse racistiske ting:

Det er juristen og blogger Mary Consolata Namagambe, der er gået forrest i angrebet på programmet. Hun er stifter af 'Udlændinge Vejleder Udlændinge', og i går skrev hun på sin facebookvæg.

»Kan det virkelig være rigtigt, at jeg betaler licenspenge til at man lovligt kan ringe ind til DR’s live radioprogram og sige disse racistiske ting:

»Jørgen Leth, ligger og knepper en Thailænder bagfra, så banker hun tænderne ind i sengen og flækker to tænder, så siger han, jeg skal nok betale for 2 tænder, så kigger hun på ham og siger, det bare mælketænder«.

»Hvad kalder man en neger med træben? En pind i en lort«.

»Hvad er ligheden mellem en neger og en motorsav? De arbejder begge to bedst med en kæde på«

»Hvorfor er negrene sure på gud? Fordi de fik kusse hår på hovedet«.

Det her er grænsen! Grænsen er nået! Jeg appellerer til DR om at stoppe dette indslag med det samme! Stop med at give racisme en platform«.

Det har DR nu gjort, og her til morgen var Mary Consolata Namagambe så inviteret ind i programmet hos de to værter. Her fik hun lov til at tale ud som sin vrede. En vrede som har båret frugt. Som hun skrev i går aftes på Facebook.

»Woooow venner tak for kampen«

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden