Vogue bruger tv-værten og modellen Palina Rojinski som  blikfang i valgkampagnen.
Foto: Jeanne Degraa

Vogue bruger tv-værten og modellen Palina Rojinski som blikfang i valgkampagnen.

Medier

Kan en nøgen model i et badekar få de tyske kvinder til stemmeurnerne?

I Tyskland er flere kvinder end mænd stemmeberettiget, men kvinders valgdeltagelse er lavere. Nu vil 23 dameblade ændre udviklingen med en kampagne.

Medier

Tyske Mädels skal 24. september huske at sætte krydset til valget om Forbundsdagen.

Det er budskabet, som 23 dameblade og syv udgivere bag er gået sammen om i Tyskland. Magasiner som Cosmopolitan, Elle, Für Sie og Vogue har iværksat kampagnen #gerwomany, som skal oplyse, hvilke partier repræsenterer ens værdier og ønsker.

Kampagnen skal også rette op på valgdeltagelsen blandt kvinder. I Tyskland er flere kvinder end mænd stemmeberettiget, men alligevel ligger kvindernes valgdeltagelse under mændenes.

Ifølge Forbundscentralen for politisk dannelse - Bundeszentrale für politische Bildung - har andelen af kvinder, der stemmer, aldrig overgået mændene siden 1953, og i dag ligger andelen af kvinder, der sætter et kryds, cirka 0,5 procentpoint under mændene.

Vogues hjemmeside er der blevet lagt et videoklip om med russisk-tyske Palina Rojinski, der er en kendt tv-vært, model og DJ. Mens hun sidder i et badekar, remser hun på to minutter op, hvordan et forbundsvalg foregår, og hvad der står på en stemmeseddel.

Palina Rojinski forklarer om den såkaldte Erststimme, som er en stemme, der går til en kandidat fra valgkredsen, man bor i. Derimod går den såkaldte Zweitstimme til et parti, som opstiller i ens valgkreds.

»Alt sammen klinger nu ikke så svært, eller? En ting mere, ingen underskrifter på stemmesedlen og ingen selfies i stemmeboksen«, siger Palina Rojinski.

Også Glamour har lagt videoer op på dens hjemmeside, hvor magasinet har interviewet en række valgkandidater. Persongalleriet tæller formand for det socialdemokratiske parti SPD, Martin Schulz, samt Katja Suding fra det liberale parti FDP og Cem Özdemir fra Die Grünen.

Til søndagens valg har 61,5 millioner personer ret til at stemme, og 33 partier stiller op.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce