Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jeanne Degraa
Foto: Jeanne Degraa

Vogue bruger tv-værten og modellen Palina Rojinski som blikfang i valgkampagnen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kan en nøgen model i et badekar få de tyske kvinder til stemmeurnerne?

I Tyskland er flere kvinder end mænd stemmeberettiget, men kvinders valgdeltagelse er lavere. Nu vil 23 dameblade ændre udviklingen med en kampagne.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyske Mädels skal 24. september huske at sætte krydset til valget om Forbundsdagen.

Det er budskabet, som 23 dameblade og syv udgivere bag er gået sammen om i Tyskland. Magasiner som Cosmopolitan, Elle, Für Sie og Vogue har iværksat kampagnen #gerwomany, som skal oplyse, hvilke partier repræsenterer ens værdier og ønsker.

Kampagnen skal også rette op på valgdeltagelsen blandt kvinder. I Tyskland er flere kvinder end mænd stemmeberettiget, men alligevel ligger kvindernes valgdeltagelse under mændenes.

Ifølge Forbundscentralen for politisk dannelse - Bundeszentrale für politische Bildung - har andelen af kvinder, der stemmer, aldrig overgået mændene siden 1953, og i dag ligger andelen af kvinder, der sætter et kryds, cirka 0,5 procentpoint under mændene.

Vogues hjemmeside er der blevet lagt et videoklip om med russisk-tyske Palina Rojinski, der er en kendt tv-vært, model og DJ. Mens hun sidder i et badekar, remser hun på to minutter op, hvordan et forbundsvalg foregår, og hvad der står på en stemmeseddel.

Palina Rojinski forklarer om den såkaldte Erststimme, som er en stemme, der går til en kandidat fra valgkredsen, man bor i. Derimod går den såkaldte Zweitstimme til et parti, som opstiller i ens valgkreds.

»Alt sammen klinger nu ikke så svært, eller? En ting mere, ingen underskrifter på stemmesedlen og ingen selfies i stemmeboksen«, siger Palina Rojinski.

Også Glamour har lagt videoer op på dens hjemmeside, hvor magasinet har interviewet en række valgkandidater. Persongalleriet tæller formand for det socialdemokratiske parti SPD, Martin Schulz, samt Katja Suding fra det liberale parti FDP og Cem Özdemir fra Die Grünen.

Til søndagens valg har 61,5 millioner personer ret til at stemme, og 33 partier stiller op.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden