Den nu afdøde Playboy-mogul Hugh Hefner sås ofte med et entourage af blonde kvinder. På forsiden af Playboys novembernummer er det ikke en blond kvinde - men til gengæld for første gang en transkønnet model.
Foto: Finn Frandsen (Arkiv)

Den nu afdøde Playboy-mogul Hugh Hefner sås ofte med et entourage af blonde kvinder. På forsiden af Playboys novembernummer er det ikke en blond kvinde - men til gengæld for første gang en transkønnet model.

Medier

Playboy får for første gang en transkønnet model på forsiden

Den transkønnede model Ines Rau er på forsiden af magasinets novembernummer. Det er ikke første gang, Playboy deler vandene med deres 'playmates'.

Medier

Magasinet Playboy har i sin 64 år lange historie altid haft en smuk kvinde - 'playmate' - på forsiden.

Og næste nummer er ingen undtagelse.

Men når har den franske model Ines Rau er november-nummerets 'playmate', er det første gang, at magasinet har en transkønnet model på forsiden.

Det skriver New York Times.

Et opslag delt af INES RAU (@supa_ines) den

(Her et billede fra Ines Raus egen Instagram-profil)

Det er første nummer, der udkommer, efter Playboys grundlægger Hugh Hefner døde i september.

Hefners søn Cooper Hefner har overtaget styringen af magasinet, og han siger til New York Times, at »det er det rigtige at gøre. Vi er i en tid, hvor kønsroller udvikler sig«.

Modellen Ines Rau har tidligere arbejdet for blandt andre amerikansk og italiensk Vogue og været med i modehuset Balmains kampagne. Mn da hun blev tilbudt at komme med i Playboy, begyndte hun at græde, skriver New York Times.

Og selv om hun har fået mange komplimenter fra mænd før, har det at blive 'playmate' fået hende til at føle »speciel, smuk og feminin«.

Playboy har gjort det før

Reaktionerne på at Playboy har en transkønnet på forsiden har været meget blandede. Nogle er henrykte, andre er decideret forargede.

På sociale medier har flere skrevet, at hvis Hugh Hefner var i live, ville han aldrig have sat en transkønnet på forsiden. Men Ines Rau blev valgt som forsidemodel før hans død.

Hun skulle faktisk have været på oktober-nummeret, men da Hefner gik bort i slutningen af september, kom et billede af Playboy-mogulen på forsiden i stedet.

Det er ikke første gang, Playboy deler vandene.

I 1981 var den britiske transkønnede model Caroline Cossey med på et billede blandt andre kvinder, efter at have været med i James Bond-filmen 'For your eyes only'.

Igen i 1991 lavede hun igen en billedserie i magasinet.

Playboy havde i 1965 deres første afroamerikanske model, Jennifer Jackson, på forsiden.

Det fik dengang nogle læsere til at returnere magasinet, mens andre simpelthen annullerede deres abonnement.

Herhjemme havde modemagasinet Cover i 2015 for første gang en transkønnet model på forsiden, da May Simón Lifschitz prydede forsiden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce