Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix

Videodelingstjenesten YouTube kom for nylig i strid modvind, da en bruger påpegede problemer med pædofili. Nu fjerner YouTube helt muligheden for at kommentere videoer, hvori mindreårige indgår.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

YouTube lukker for kommentarer til videoer med børn

I håbet om at vinde annoncører tilbage har YouTube en række tiltag klar i kampen mod pædofili på tjenesten.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Videodelingstjenesten YouTube kom for nylig i strid modvind, da en bruger påpegede problemer med pædofili. Og nu fjerner YouTube helt muligheden for at kommentere videoer, hvori mindreårige indgår.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

I videoer med mindreårige piger, der laver eksempelvis gymnastik, påpegede brugeren Matt Watson, hvordan andre brugere anvender kommentarfeltet til at dele kontaktinformationer og links til børneporno.

Derudover efterlader brugerne kommentarer om, hvornår i videoerne de mindreårige optræder i bestemte stillinger.

Sagen fik store annoncører i både ind- og udland til at stoppe med at annoncere på YouTube. Men det nye tiltag skal altså få annoncørerne til at genoverveje deres valg.

Kunstig intelligens skal rydde op

Ud over at lukke for kommentarer til videoerne har YouTube også en række andre tiltag klar, som skal hindre pædofili på tjenesten.

Heriblandt er, at en moderator med kunstig intelligens skal opspore og fjerne dobbelt så mange individuelle kommentarer i forhold til før.

Tjenesten håber, at den vil være i stand til at stoppe yderligere skade ved helt at fjerne muligheden for at kommentere videoer med mindreårige - bortset fra ved få godkendte konti.

»Vi forstår, at kommentarer er en central del af YouTube-oplevelsen. Men de vigtige skridt, vi deler i dag, er afgørende for at holde unge mennesker i sikkerhed«, skriver videotjenesten i en udtalelse ifølge The Guardian.

400 kanaler fjernet

Da sagen først kom frem, fjernede YouTube 400 kanaler. I første omgang røg også muligheden for at kommentere ’titusinder af millioner af videoer’ med mindreårige. Men den mulighed bliver altså fjernet helt nu.

Som følge af sagen har flere danske virksomheder - Spies Rejser, YouSee og Coop - valgt at sætte deres annoncering på videotjenesten på pause.

Internationale virksomheder som Disney, Nestlé og udvikleren af det populære computerspil Fortnite, Epic Games, har også valgt at stoppe annonceringen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden