Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Journalister scorer 2,52 i en ny troværdighedsundersøgelse foretaget af Radius Kommunikation. På billedet: Venstres Claus Hjort Frederiksen taler med pressen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne dumper journalister (og brugtvognsforhandlere) i troværdighedsundersøgelse

Befolkningen nærer allermindst tillid til politikere, bilforhandlere og journalister. Det viser ny troværdighedsmåling.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den er gal igen. I den såkaldt postfaktuelle æra, hvor udokumenterede påstande og fake news florerer rundt på internettet, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvad der er sandt, og hvad der er løgn. Og er det egentlig ikke op til journalisterne at finde – og fortælle – sandheden?

Jo. Men alligevel har mange ikke tiltro til journalisterne.

En ny troværdighedsmåling foretaget af Radius Kommunikation viser, at journalister fortsat bliver betragtet som en af de mindst troværdige faggrupper i samfundet. På linje med brugtvogsforhandlere og kun overgået af politikere. Det skriver Mediawatch.

På baggrund af en analyse af 26 forskellige faggrupper er et repræsentativt udsnit af befolkningen blevet bedt om at vurdere troværdigheden for de enkelte faggrupper på en skala fra 1 til 5. Førstnævnte er lig med ’meget lav troværdighed’, og sidstnævnte er lig ’meget høj troværdighed’.

Den nye undersøgelse viser, at journalister af befolkningen vurderes til at have en troværdighed på 2,52. Siden den første undersøgelse i 2009 har faggruppen befundet sig et sted mellem 2,42 og 2,58. I toppen af listen ligger jordemødre (4,17), sygeplejersker (4,01) og læger (3,94). Det er 11. år i træk, at Radius Kommunikation har undersøgt befolkningens holdning til troværdigheden i forskellige faggrupper.

Resultaterne er tilvejebragt ved, at 1.973 danskere i alderen 18-75 år har deltaget i en onlinebaseret spørgeskemaundersøgelse via Epinions Danmarkspanel.

Se den fulde liste nedenfor:

Jordemødre: 4,17

Sygeplejersker: 4,01

Læger: 3,94

Bibliotekarer: 3,84

Politibetjente: 3,78

Ingeniører: 3,73

Fysioterapeuter: 3,71

Soldater: 3,64

Præster: 3,63

Tandlæger: 3,58

Skolelærere: 3,47

Psykologer: 3,46

Hjemmehjælpere: 3,43

Pædagoger: 3,39

Revisorer: 3,38

Landmænd: 3,34

Buschauffører: 3,34

Advokater: 3,23

Håndværkere: 3,17

Socialrådgivere: 3,00

Embedsmænd: 3,00

Bankrådgivere: 2,85

Ejendomsmæglere: 2,56

Journalister: 2,52

Bilforhandlere: 2,33

Politikere: 2,12

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden