Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Tabloidavisernes metode lever i bedste velgående. På godt og ondt har også mainstreamjournalistikken de seneste årtier bevæget sig i en mere tabloid retning, og metoden vinder også nye sejre på nettet og i de sociale mediers algoritmer, skriver Jacob Mollerup.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jacob Mollerup: B.T. har droppet papiret, men overdrivelser, hensynsløshed og populisme lever stadig

B.T.s stop som dagblad er endnu en historisk retræte for tabloidaviserne. Men den tabloide metode lever i bedste velgående. Metoden har spredt sig og vinder også nye sejre på nettet og i de sociale mediers algoritmer.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tabloidpressen er »den del af nyhedsmedierne, der især omfatter sladderblade«, forklarer Den Danske Ordbog. Synonymet er ’sensationspresse’. Tabloidaviserne fik oprindelig deres navn (afledt af tablet) pga. det lille printformat og var herhjemme i årtier ensbetydende med B.T. og Ekstra Bladet. Bybilledet landet over blev hver formiddag i årtier præget af deres plakater. De to tilbød hver sin kioskbasker til de frokostpauser, hvor der var gang i salg af tabloider og smøger. Da gækken i 1970’erne var løsest, var de begge tæt på oplag omkring en kvart million.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden