Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Tabloidavisernes metode lever i bedste velgående. På godt og ondt har også mainstreamjournalistikken de seneste årtier bevæget sig i en mere tabloid retning, og metoden vinder også nye sejre på nettet og i de sociale mediers algoritmer, skriver Jacob Mollerup.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jacob Mollerup: B.T. har droppet papiret, men overdrivelser, hensynsløshed og populisme lever stadig

B.T.s stop som dagblad er endnu en historisk retræte for tabloidaviserne. Men den tabloide metode lever i bedste velgående. Metoden har spredt sig og vinder også nye sejre på nettet og i de sociale mediers algoritmer.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tabloidpressen er »den del af nyhedsmedierne, der især omfatter sladderblade«, forklarer Den Danske Ordbog. Synonymet er ’sensationspresse’. Tabloidaviserne fik oprindelig deres navn (afledt af tablet) pga. det lille printformat og var herhjemme i årtier ensbetydende med B.T. og Ekstra Bladet. Bybilledet landet over blev hver formiddag i årtier præget af deres plakater. De to tilbød hver sin kioskbasker til de frokostpauser, hvor der var gang i salg af tabloider og smøger. Da gækken i 1970’erne var løsest, var de begge tæt på oplag omkring en kvart million.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden