0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

’Kanal 5 afslører’ med Jakob Illeborg er et af de programmer, som YouSees abonnenter går glip af i fremtiden.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det, YouSee siger, er noget værre vrøvl. De bytter vores kanaler ud med nogle andre, det bringer jo ikke mere valgfrihed til kunderne«

Over 1 million YouSee-kunder står til at miste Discoverys 11 kanaler i det nye år.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Farvel til ’De unge mødre’, ’Top Gear’ og landskampe.

YouSees kunder står til at miste tv-selskabet Discoverys 11 kanaler, hvis ikke der bliver indgået en ny aftale inden årsskiftet.

Mandag opsagde YouSee formelt aftalen med Discovery, som betyder, at alle Discovery Networks kanaler skal fjernes fra tre af YouSees faste tv-pakker.

YouSee har i stedet foreslået, at Discoverys kanaler, bl.a. Kanal 4 og Kanal 5 samt Eurosport 1 og 2, skal indgå i YouSees Bland Selv-produkt, hvor kunderne tilkøber kanaler enkeltvis.

Administrerende direktør hos YouSee Jacob Mortensen siger:

»Det, der helt klart er en overskrift for alle de nye partnerskaber og kontrakter, vi indgår i YouSee, er, at der er et endnu større krav om valgfrihed hos kunderne. De ønsker selv at sammensætte deres pakker med streamingtjenester og tv-kanaler«.

Christian Kemp, administrerende direktør i Discovery Networks Danmark, beskylder YouSee for at bruge sin dominerende position på markedet uden at tage hensyn til sine kunder. Han tilføjer:

»Det, YouSee siger, er noget værre vrøvl. De bytter vores kanaler ud med nogle andre, det bringer jo ikke mere valgfrihed til kunderne«.

Med et klart nej tak til forslaget om Bland Selv bringer Christian Kemp et andet alternativ på banen:

»Hvis det var sådan, at man talte ægte fleksibilitet, så skulle YouSee lave deres produkt om, så der ingen faste tv-pakker var, men kun Bland Selv-kanaler, hvor kunderne kan vælge alt selv. Det ville være at lytte til det behov, de siger, deres kunder har. Det vil vi også meget gerne støtte op om«.

Trods konflikten vurderer Claus Bülow Christensen, digital medieanalytiker og grundlægger af Copenhagen Future TV Conference, at det er sandsynligt, at parterne lander en ny aftale inden årsskiftet.

»Jeg kan ikke rigtig forestille mig andet, fordi de trods alt stadigvæk økonomisk set har et afhængighedsforhold«, siger han til Ritzau:

»Så vi vil måske se, at i hvert fald nogle af Discoverys kanaler – typisk dem med fodboldrettigheder – alligevel kommer med i en af YouSees almindelige tv-pakker, og at de finder en løsning på, hvordan YouSee kan tilbyde Discoverys andre kanaler i sit Bland Selv-produkt«.

I forlængelse af konflikten indrykkede Discovery annoncer i Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken, hvor det blev gjort klart, at der ikke var forhandlinger med YouSee. Reklamer i storcentre påpegede derudover, at der ville være sort skærm på de kanaler hos YouSee, som tidligere viste Discoverys tv.

Claus Bülow Christensen siger:

»De ser jo nok sådan på det, at jo flere penge de bruger på aggressive kampagner mod YouSee, jo bedre aftale kan de i sidste ende få. Jeg tror, de har erkendt, at de ikke får det, som de vil have, men godt kan få et eller andet«.

Jacob Mortensen, administrerende direktør hos YouSee, påpeger, at deres kanaler ikke bliver sorte, men får ændret indhold. Jacob Mortensen tilføjer, at der derudover vil være masser af fodbold på skærmen med Superliga, landskampe og OL i det nye år, også selv om de to parter ikke finder en løsning inden årsskiftet.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden