Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

'En modig mand' og 'en god kollega' var blandt ordene, chefredaktør Christian Jensen brugte til at beskrive Per Munch.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Far på Roskilde' vinder Edvard-prisen

Edvard-prisen gik i år til Politiken-journalist Per Munch for hans »nyskabende« og »selvinvolverende« journalistik.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Politiken hyldede i dag Per Munch med Edvard-prisen.

Prisen er opkaldt efter en af Politikens grundlæggere Edvard Brandes og uddeles på hans fødselsdag 21. oktober.

Modtageren af prisen er »multikunstneren, der formår at give sit stof profil og gennemslagskraft«, som daværende chefredaktør Tøger Seidenfaden udtrykte det ved den første prisuddeling i 1996.

Per Munch blev årets prismodtager, fordi han med chefredaktør Christian Jensens ord »har gjort det til en journalistisk disciplin at køre ind i andres virkelighed med høj hastighed og i højt humør«.

Både humør og hastighed var hovedingredienser, da Per Munch i 2017 og 2019 tog på Roskilde Festival med sine børn i serien ’Far på Roskilde’. Sin familie skriver Per Munch også om i klummeserien ’Anden halvleg’.

Det er projekter som disse, der mandag fik chefredaktøren til at kalde den erfarne skribent for en journalist i »konstant faglig bevægelse«.

Men det er også Per Munch’s personlige stil, der kan få hans arbejdsgiver til at bekymre sig en smule. I sin tale gjorde Christian Jensen opmærksom på, at Per Munch i sin journalistik inddrager andre end sig selv.

»Kan hans familie klare alt det, han lader dem gå igennem i et af de mest nyskabende og selvinvolverende oplysningsprojekter, denne avis kan opvise?«, spurgte Christian Jensen.

Derfor kom chefredaktøren også med en kærlig opfordring til Politiken-journalisten om at bruge de 10.000 kroner, der hører med prisen, på sin familie.

»Som en slags journalistisk svie og smerte-kompensation kunne du måske købe din børns Roskilde-billetter i år«, lød opfordringen.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Per Munch selv modtog prisen med taknemmelighed for sin arbejdsplads, selvom netop det ord for ham ikke er det rigtige at beskrive Politiken med.

»For mig er det her ikke en arbejdsplads, det er en legeplads. Jeg er stolt over at være et sted, der tør bruge folks særheder«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden