0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

150.000 danskere mister alligevel ikke tv-signalet i marts

Lukningen af antenne-tv-signaler udskydes til 2. juni, så ingen risikerer at miste tv-signalet under coronakrisen, oplyser Kulturministeriet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Det er folk, der ser tv via en gammeldags antenne og har et tv fra før 2023, der skal have et nyt fjernsyn eller en boks for at kunne se tv efter 2. juni.

Medier

De op mod 150.000 danskere, der stod til at miste tv-signalet 31. marts, kan alligevel fortsætte med at se fjernsyn under coronakrisen.

Lukningen af antenne-tv-signalerne er nemlig blevet udskudt til 2. juni. Det er »en bred opbakning fra mobiloperatører og tv-distributører«, der har gjort det muligt at vente yderligere et par måneder, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

»Tv’et er for mange - særligt ældre - den væsentligste kilde til information og underholdning, og vi skal passe ekstra godt på vores ældre i denne tid«, siger kulturminister Joy Mogensen, der nu vil fremsætte forslag til ændring af radio- og fjernsynsloven, der giver hjemmel til at udskyde lukningen.

Signallukningen rammer ifølge ministeriet 150.000 borgere, der i dag ser tv ved hjælp af en gammeldags antenne og har et fjernsyn fra før 2012.

Både DR og Boxer skulle være begyndt at sende antenne-tv på nogle nye signaler 31. marts, fordi de tv-frekvenser, de hidtil har sendt på, skal bruges af mobilselskaberne til at forbedre bredbånds-dækningen især i yderområderne.

Men mobilselskaberne har altså accepteret at vente med at tage tv-frekvenserne i brug til 2. juni. Også DR og Boxer har sagt ja til udskyde overgangen til de nye signaler.

Ifølge direktør i Teleindustrien, Jakob Willer, er frekvenserne en vigtig ressource for teleselskaberne i forhold til at fremtidssikre de danske mobilnet, men:

»Lige nu står Danmark i en helt ekstraordinær situation, hvor det er afgørende, at ingen mister muligheden for at følge med i nyhedsstrømmen«, siger han i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Kulturminister Joy Mogensen opfordrer »kraftigt« alle antenne-tv-seere til inden 2. juni at undersøge, om de bliver berørt af lukningen. Det kan man gøre på siden sortsignal.dk.

Hvis de berørte seere vil fortsætte med at se tv efter 2. juni, skal de enten købe et nyt fjernsyn eller en boks, der kan kobles mellem det gamle fjernsyn og antennen.Annonce

Læs mere