0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Byretten til politiet: Der skal rejses tiltale mod nyhedschef inden ni måneder. Ellers må I droppe sagen

Politi færdiggjorde efterforskning, da nyhedschef hev sag i retten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Radio 24syvs hovedkvarter i Vester Farimagsgade i København. Det var her, Simon Andersen i sin tid var nyhedschef.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I mere end to år har Simon Andersen, nyhedschef hos Berlingske, været sigtet for brud på straffeloven.

Men inden for det kommende år kan han se frem til afklaring om, hvorvidt der bliver rejst en straffesag mod ham, eller sigtelsen helt skal droppes.

Københavns Byret har torsdag givet Statsadvokaten i Viborg og Rigsadvokaten ni måneder til at rejse tiltale i sag mod mediechefen, fortæller Simon Andersen.

»Jeg synes, at fristen er lige lang nok, men omvendt anerkender jeg, at det er et tungt system, der har meget andet at bruge tiden på«, siger han.

Han kærer ikke kendelsen om de ni måneders frist til landsretten.

Hvis ikke der inden fristen er rejst tiltale eller søgt om udsættelse, frafalder sigtelsen automatisk.

»På den måde synes jeg, at systemet virker«

Sagen udspringer af, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) i efteråret 2016 fik retten til at udstede et midlertidigt forbud mod udgivelse af bogen ’Syv år for PET - Jakob Scharfs tid’, der er skrevet af journalist Morten Skjoldager.

Forbuddet var rettet mod forlaget People’s Press, og flere medier var kritiske over for forløbet og valgte derfor at bringe alt fra uddrag af bogen til at optrykke den i fuldt omfang.

I programmet ’Reporterne’ på Radio24syv, hvor Simon Andersen dengang var nyhedschef, refererede han i 2016 fra bogen. Det skete der i første omgang ikke noget ved. Men to år senere blev han sigtet.

Ved torsdagens retsmøde kunne politiet fortælle, at sagen mod Simon Andersen og daværende chefredaktør ved Radio24syv, Jørgen Ramskov, er færdigefterforsket.

Ifølge nyhedschefen blev der endda sagt, at der var kommet fart på sagen, efter at Simon Andersen havde hevet politiet i retten.

»På den måde synes jeg, at systemet virker. Truslen om, at man kan komme i retten og få en frist, får politiet til at oppe sig. Det glæder mig, og nu venter jeg bare på, hvad Rigsadvokaten siger«, fortæller han.

Simon Andersen og Jørgen Ramskov er omfattet af medieansvarsloven, og når den er i spil, ryger sagen til Rigsadvokaten, som skal tage stilling til tiltalespørgsmålet.

ritzau

Annonce

Læs mere