0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Initiativtager om møde med Poul Madsen: Jeg føler, at vi fik noget af os selv tilbage

Omkring 15 nuværende og tidligere kvindelige ansatte på Ekstra Bladet var onsdag aften til møde med chefredaktør Poul Madsen. De oplevede, at han lyttede - nu venter de på, hvad han konkret gør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen (arkivfoto)..

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Vi er afventende, men okay tilfredse«.

Sådan sammenfatter Pernille Obelitz resultatet af det møde, som en række tidligere og nuværende kvindelige ansatte onsdag aften holdt med Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen.

Mødet kom i stand, efter 46 kvinder i et brev har beskrevet verbale og fysiske seksuelle krænkelser, de har oplevet på avisen. Poul Madsen har tidligere sagt, at han ikke mente, at der var et problem med kulturen på Ekstra Bladet, men tonen var en ganske anden på mødet, fortæller Pernille Obelitz.

»Poul Madsen gav en uforbeholden undskyldning til at begynde med«, forklarer hun.

Derefter fortalte kvinderne om konkrete strukturelle ting, de oplevede som problematiske.

»Vi forsøgte at gøre sådan, at den enkeltes fortælling om en krænkelse forholdt sig til de strukturelle problemer, som gør, at man nemmere bliver et offer for krænkelser. Strukturer, som faciliterer, at det er sådan. Alt fra bestemte måder at omtale kvinder eller køn, til måden man ansætter folk«, forklarer Penille Obelitz, som selv var praktikant på avisen i 2014-2015 og siden har været freelancer primært for Ekstra Bladet.

Pernille Obelitz oplevede stemningen på mødet som anspændt og afventende.

»Men Poul Madsen skrev det hele ned. Vi føler, at han lyttede, men nu må vi se, om det siver helt ind og om der sker noget«, siger hun.

Magten tilbage

På mødet kom kvinderne også med konkrete bud på, hvad der kunne gøres anderledes. Eksempelvis at ledere burde være bedre til at opfange og stoppe grænseoverskridende handlinger. Noget Poul Madsen allerede har lovet, at ledere skal på kursus i, så de lærer at spotte sexisme og lærer at sige fra på andres vegne.

Pernille Obelitz mener, at Poul Madsen nu må »hjem og summe over«, hvad han vil gøre.

»Vi kan sige, hvad vi synes, der skal gøres, men vi er jo ikke inde i, hvordan man driver en organisation. Det er jo ham, som herfra skal gøre det og ændre ting - og vi ser frem til at se, hvad der sker, så Ekstra Bladet bliver en bedre arbejdsplads«.

Selv om Pernille Obelitz og de øvrige kvinder er afventende, mener hun alligevel, at de med mødet er kommet et stort skridt fremad.

»Det her er noget, folk har gået med i mange år og det har ramt ens selvværd, så det er stort at nå hertil. Jeg føler, at vi fik noget af os selv tilbage, noget af magten tilbage, også så må vi bare håbe, at det får en varig effekt«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden