0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Berlingske bliver medejer af Radio Loud

Radio Loud vil fremover have Berlingske Media og Radio Diablo på Sydfyn i spidsen med hver 40% ejerskab, mens rækken af jyske ejerpartnere tegner sig for 20%.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Radio Loud har mødt en del kritik i sin første levetid og har flere uger haft så få lyttere, at det ikke har kunnet måles.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Berlingske Media bliver medejer af selskabet bag Radio Loud, der sidste år vandt udbuddet om en ny dab-kanal.

Det oplyser Radio Loud i en pressemeddelelse.

Berlingske Media har tidligere været hovedaktionær i Radio24syv, men trak sig, da tilladelsen til at drive den nye dab-kanal kom i udbud.

Nu bliver den danske mediekoncern i stedet medejer af Radio Loud, der har et mål om at blive unge danskeres foretrukne valg af radiostation.

»Vi kan se talenter, der folder sig ud hos Loud, og det vil vi gerne understøtte«, siger Anders Krab-Johansen, koncernchef i Berlingske Media, i meddelelsen.

»Berlingske Media er optaget af lyd og podcast, og her udvikler Loud nogle særlige kompetencer i forhold til unge, som er vigtige for uafhængige medier«.

Siden Radio Loud begyndte at sende radio fra 1. april, har flere medier kunnet beskrive, hvordan radiostationen har kæmpet med meget lave lyttertal.

Faktisk har der til tider slet ikke været nogen lyttere i stationens målgruppe ifølge målinger fra Kantar Gallup.

Det var også tilfældet ved en måling i uge 39 - den sidste hele uge i september - hvor Radio Loud lå i bunden af listen med 0,0 lyttere i målgruppen 15-50 år.

Radio Loud sender på tilladelse udstedt af Radio- og tv-nævnet.

Nævnet er orienteret om detaljerne i den nye aftale. Parterne afventer nævnets vurdering af aftalen, hedder det i pressemeddelelsen.

Berlingske Media indtræder efter planen som medejer af Radio Loud fra 1. november.

Herefter vil Berlingske Media eje 40 procent af radiostationen. De resterende 60 procent vil være fordelt mellem en række jyske og fynske lokalradiostationer.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvad Berlingske Media har betalt for at sætte sig på 40 procent af ejerskabet i Radio Loud.

kultur@pol.dk

Læs mere:

Annonce

Læs mere