0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Milliardregning for ulovlig støtte rykker tættere på TV 2

TV 2 risikerer stor regning for ulovlig støtte fra staten. Men hvis TV 2 ender med at skulle betale penge tilbage, forventer tv-stationen at få hjælp fra ... staten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

En sag om ulovlig statsstøtte kan ende ud i en stor milliardregning for TV 2.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Medier. En potentielt meget stor milliardregning er rykket tættere på TV 2.

Sagen drejer sig om den statsstøtte, som public service-stationen modtog i årene 1995-2002. En støtte, som ifølge EU var ulovlig. Ikke fordi den danske stat ikke måtte støtte TV 2 med blandt andet licensmidler, men fordi den danske stat ikke havde oplyst EU-kommissionen om støtten.

I en ny afgørelse fastslår EU-domstolen, at staten derfor har krav på såkaldte ulovlighedsrenter, skriver både Mediawatch og Ritzau.

Det er Østre Landsret, som nu har bedt om EU-domstolens vurdering. Ved Østre Landsret ligger der nemlig en retssag og venter på TV 2.

Den privatejede mediekoncern Nent kræver, at TV 2 betaler i alt knap 3 milliarder kroner i såkaldte ulovlighedsrenter og procesrenter.

Sagen er endnu ikke afgjort, da Østre Landsret først skal afsige dom. Og sagen kan godt være forældet, da der er tale om støtte, som blev givet for mere end 20 år siden.

Hos TV 2 har man en forventning om, at politikerne kommer tv-stationen til undsætning, såfremt Østre Landsret kommer frem til, at TV 2 skal betale pengene tilbage.

»Hvis Østre Landsret ikke finder, at statens krav på ulovlighedsrente er forældet, og TV 2 derfor skal betale ulovlighedsrente, som kan udgøre et meget stort beløb, vil staten kunne rekapitalisere TV 2«, skriver Anne Engdal Stig Christensen til Mediawatch. Hun forventer en afgørelse i 2022.

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter