Præsentation. Trioen bag 'Nowhere'. Fra venstre Christoffer Stjerne, Tine Lynggaard (alias solisten VALEN:Tine) og Søren Itenov.
Foto: Linda Johansen (arkiv)

Præsentation. Trioen bag 'Nowhere'. Fra venstre Christoffer Stjerne, Tine Lynggaard (alias solisten VALEN:Tine) og Søren Itenov.

Musik

Anklage: Dansk grandprix-sang er allerede udgivet

Sang nummer 2 risikerer diskvalifikation fra grandprixet. DR undersøger sagen.

Musik

En af deltagerne i årets danske Melodi Grand Prix risikerer at blive udelukket.

Ifølge reglerne skal sangene i konkurrencen være originale værker, der ikke har været spillet på »offentlige spillesteder, herunder radio, tv, koncerter og på netsider«.

Overholdes dette ikke, skal sangen diskvalificeres, ifølge reglerne.

DOKUMENTATION Se paragraf 3 i DR's grandprix-regler

Reglen risikerer at ramme sang nummer 2 i årets konkurrence: 'Nowhere' med solisten VALEN:TINE, hvis rigtige navn er Tine Lynggaard.

Sangen er fjernet igen
En sang med samme titel 'Nowhere' fremført af en kunstner ved navn Tine Lynggaard har nemlig længe ligget frit tilgængelig på musiksitet og bloggernetværket Mog.com.

Det oplyser den svenske grandprix-entusiast Pierre Bengtsson på sin Twitterprofil.

DOKUMENTATIONSe profilen Pierre's Schlager her ( eksternt link)

Bengtsson bekræfter oplysningen over for politiken.dk og oplyser, at 'Nowhere' har ligget på Mog siden oktober 2011, men at den blev fjernet igen i går.

Altså på dagen, hvor DR afslørede de 10 deltagere i årets sangkonkurrence.

Pierre Bengtsson fungerer som grandprix-ekspert på nyhedssitet corren.se, og han har bestyret grandprix-bloggen 'Pierre's Schlager' siden 2006.

Sangene kan ikke høres endnu

Mog kan sammenlignes med musiktjenester som Spotify og Wimp og har 14 millioner sange i bagkataloget, som abonnenter kan streame.

Tjenesten er som udgangspunkt kun tilgængelig i USA, men med lidt teknisk snilde kan dette krav sagtens omgås, også i Danmark.

Det er i sagens natur ikke muligt at påvise, at den første 'Nowhere' er fuldstændig identisk med den anden, eller om der er tale om en demoversion, idet DR først giver mulighed for at høre årets finalister senere.

SE OGSÅ FOTO

Uanset hvad ligner det en overtrædelse af reglen om originale værker, som definitionen fremgår af DR's regler.

DR's underholdningschef og grandprix-ansvarlige Jan Lagermand Lundme kender historien:

»Jeg har hørt det samme her til formiddag, og vi bliver nødt til at finde ud af, hvad der er sket. Derfor har vi nedsat en undersøgelse, og indtil videre kan jeg ikke sige mere end det«, siger han til politiken.dk.

Politiken.dk har flere gange forsøgt at få en kommentar fra Tine Lynggaard og sangskriveren Christoffer Stjerne, men hidtil har anstrengelserne været forgæves.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce