Deltagere. Folkene bag sange 'Nowhere', Søren Itenov, Tine Lynggaard og Christoffer Stjerne, får alligevel lov at være med til Melodi Grand Prix. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Deltagere. Folkene bag sange 'Nowhere', Søren Itenov, Tine Lynggaard og Christoffer Stjerne, får alligevel lov at være med til Melodi Grand Prix. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Musik

Omstridt Grand Prix-sang får alligevel lov at være med

DR mener, at der er formildende omstændigheder ved sangens offentliggørelse.

Musik

Melodi Grand Prix-sangen 'Nowhere' får alligevel lov at være med ved sangkonkurrencen.

Sangen har ligget frit tilgængelig på musiksitet mog.com siden oktober 2011, hvilket er imod sangkonkurrencens regler.

Reglerne siger, at de sange, der stiller op, skal være originale værker, der ikke har været spillet på »offentlige spillesteder, herunder radio, tv, koncerter og på netsider«.

LÆS OGSÅ

På trods af dette får sangen og dermed sangerinden VALEN:TINE, som går under det borgerlige navn Tine Lynggaard, lov at gå på scenen 21. januar i Gigantium i Aalborg.

Formildende omstændigheder
Ifølge Danmarks Radios underholdningschef Jan Lagermand Lundme får 'Nowhere' lov at være med, fordi sangskriverne bag sangen ikke har brudt European Broadcasting Unions (EBU) regler.

EBU er den øverste myndighed i forhold til det europæiske Grand Prix og er som sådan den afgørende stemme.

»Vi har nærlæst EBU's regler og er kommet frem til, at de ikke har overtrådt nogle regler«, siger Jan Lagermand Lundme, som fortæller, at der desuden er nogle formildende omstændigheder i sagen.

Det er uforskyldt
Det er ifølge underholdningschefen ikke folkene bag sangen, der har lagt den ud på mog.com. Sangen er blevet sendt ud internt i musikbranchen til for eksempel producere, og det er herfra, den er endt på internettet.

»Det er uforskyldt, for det er ikke opretshavernes skyld, at sangen er endt på internettet. Det er en amerikansk producer, der har downloadet sangen og lagt det ud på det her mog.com«, siger Jan Lagermand Lundme.

»Så ud fra de oplysninger vi har nu, ville det simpelthen ikke være rimeligt, hvis de blev diskvalificerede«.

Fik fjernet sangen

Jan Lagermand Lundme fortæller, at sangskriverne bag 'Nowhere' fik sangen fjernet fra mog.com, lige så snart de sendte den ind til det danske Melodi Grand Prix.

Men når de sender sangen ud i branchen på denne måde, er der vel en risiko for, at den ender på et offentligt sted?

»Jamen det er også derfor, de besluttede sig for at fjerne sangen, lige så snart de havde sendt den ind til os«, siger underholdningschefen.

»Sådan som sagen er nu, så får de lov at være med«.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce