0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Koncerterne på Vega overlever fyringsrunde

Vega, der står uden direktør, må igen spare og fyre tre medarbejder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg (arkiv)
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Sidste år var spillestedet Vega i København igennem en større fyringsrunde, og nu bliver yderligere tre medarbejdere sagt op.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Musikken vil upåvirket give genlyd hen over de mørke træpaneler og halvtredser-interiøret i det gamle Folkets Hus, som i dag rummer spillestedet og natklubben Vega.

Det lover bestyrelsesformand Tina Brage Vabø efter endnu en fyringsrunde i det økonomiske trængte kulturhus på Enghavevej i København.

De økonomiske vanskeligheder, der nu har medført afskedigelsen af tre medarbejdere, rammer ikke udbuddet af koncerter, siger hun.

»Overhovedet ikke. Det betyder hverken noget for udbuddet af koncerter eller for de projekter, der ligger i støbeskeen«, lyder det.

LÆS OGSÅ

Hvad er det for nogle projekter?

»Vi har forskellige tiltag og fastlagte strategier for udviklingsprojekter, som vi arbejder på, og som jeg ikke vil fortælle om nu. Men dem fortsætter vi med at arbejde på«.

I knæ på grund af krisen
Ligesom flere andre københavnske spillesteder som Copenhagen JazzHouse og det nu lukkede Pumpehuset har Vega været i knæ på grund af krisen. I 2008 havde spillestedet et underskud på 3,4 millioner kroner, og sidste år gik det endnu dårligere med et underskud på 3,8 millioner kroner. Problemerne medførte en stor fyringsrunde i 2009, hvor 65 medarbejdere blev sagt op.

Ved årsskiftet stod Vega med en negativ egenkapital på 3,4 millioner kroner, og det stod klart, at udviklingen skulle vendes, hvis stedet skulle overleve. Derfor er der budgetteret med et overskud på cirka 3 millioner kroner i år. Og det mål skal nås, understreger bestyrelsesformand Tina Brage Vabø.


LÆS OGSÅ

»Vi er i gang med en økonomisk genopretning, og når vi kan se, at vi ikke følger budgetterne slavisk, så reagerer vi hurtigt, så vi i videst muligt omfang kan nå det fastsatte budgetmål«, siger hun.

»Derfor vi har måttet effektuere tre afskedigelser, og det er selvfølgelig aldrig behageligt. Men det er samme situation, som mange andre virksomheder står i i øjeblikket«.

På rette spor
Med de tre afskedigelser skulle økonomien atter være tilbage på rette spor, siger Tina Brage Vabø og afviser, at brugerne af spillestedet vil opleve højere priser på entré eller drikkevarer.

»Nej, nej, der er på ingen måde tale om sådanne tiltag. Det er netop for at undgå, at publikum skal opleve stramninger og kvalitetsforringelser, at vi har været nødsaget til at tænke i andre baner«.

Du siger, at der er nogle af jeres faste aktiviteter, der ikke giver den forventede indtjening. Hvad er det for nogle?

»Det er klassikeren med, at tilkøbet pr. gæst er mindre, altså det beløb, folk lægger i baren. Når det er mindre, end vi har budgetteret med, så slår det igennem. Vi er meget afhængige af det barsalg, vi har i huset«, siger hun.

LÆS OGSÅ

Men at fyre tre mennesker får vel ikke folk til at købe mere i baren?

»Det med at få folk til at købe mere arbejder vi sandelig på ved siden af. Fyringerne skyldes, at vi arbejder på at nedbringe de faste omkostninger. Sideløbende arbejder vi selvfølgelig konstruktivt på, hvad vi kan gøre for at få et øget salg«, siger bestyrelsesformanden.

Ekstraordinært lån